Tartışma:Mozaik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

sizlere 2 soru:)

1-paragraflari yok etmenin bir sebebi var mi yoksa harfleri turkcelestirirken otomatik olarak olan bir durum mu?

2-ic baglantilari geri ekledim, ilgili sayfalari hazirlarken hazir baglantidan hazirlamak daha kolay oluyor cunku...

3-"disambiguation page" denilen ve birkac anlamli kelimelerde anlamlari ayirmak icin kullanilan sayfalara biz, burada ne ad veriyoruz?

funda

Funda,

"Paragrafları yoketmek" derken ne kastettiğinden emin değilim. Sanıyorum metin giriş diyaloğunda boşluk ve tab (nedir bunun türkçesi? O kadar uzun zamandır daktilolarda da olduğuna göre bir türkçe karşılığı vardır herhalde) kullanarak şekillendirdiğin metnin neden yazdığın gibi görünmediğini soruyorsun.

Yardım sayfasına bakacak olursan html benzeri bir yöntem kullanarak sayfaları nasıl istediğin şekilde (bu konuda ne yazık kü çok fazla özgür değiliz) gösterebileceğini öğrenebilirsin. Takılırsan da sorularını cevaplarız.

Aslında biraz da kolaylık sağlayan birşey bu. Çok çaba göstermeden Wikipedia'nın geri kalanıyla tutarlı bir sayfa üretebiliyoruz.

"disambiguation page" nasıl çevrilir :). Ben de afallamıştım menüleri çevirirken. Nasıl olsa sonra konuşuruz deyip çok kafa yormamıştım.

Ambiguity sözcüğünün türkçe karşılığı "belirsizlik". "disambiguation page"i ise "anlam belirsizliği giderme" şeklinde çevirebiliriz. Söyleyince benim de kulağımı tırmalıyor biraz. Bunun üstüne birkaç kişi daha yorum yaparsa makul birşey buluruz gibime geliyor.

volkan 17:25, 24 Apr 2004 (UTC)

disambiguity page[kaynağı değiştir]

"disambiguity page" icin simdilik bulabildigimiz alternatifler:

belirginlestirme sayfasi

kararlilik sayfasi

anlam belirsizliði giderme sayfasi

secenek belirleme sayfasi

bu seceneklerden benim kulagima en hos gelen "belirginlestirme sayfasi" ne dersiniz?

fundafunda

Birkaç öneri

Ayrıştırma sayfası
Çözümleme sayfası
çöz geç sayfası

Türkçe anadilim olmadığı için doğal olarak bu konularda seçme hakkım yok. Arnout Steenhoek 19:54, 26 Apr 2004 (UTC)

cozumleme sayfasi!!!

harika! turkce anadiliniz olmayabilir ama bizlerden iyi buldunuz vallahi!! anlam cozumleme sayfasi...

benim secimim bu! funda 21:32, 26 Apr 2004 (UTC)

   Ben yine şeytanın avukatı olacağım :).
   "ambiguity" çözümsüzlük değil ki!
   Benim tercihim "belirginleştirme sayfası" olurdu.
   volkan 02:25, 27 Apr 2004 (UTC)
volkan, şeytan olsam maaşını kesmiştim :-) çözümlemek ve çözmek farklı eylemler, çözümsüz bir sorunun çözümü yoktur ama çözümlemesi yapılabilir. bu bir kenara, benim gönlüm anlam ayırdetme sayfasından yana. Ato 20:44, 27 Apr 2004 (UTC)
Atakan, haklısın. Çözümlemeyi hiç analizin karşılığı olarak kullanmadığım için aklımın ucundan bile geçmemişti. volkan 00:02, 28 Apr 2004 (UTC)


OK.:))seytanlarimizi bir kenara oturttuktan sonra...

anlam ayirdetme sayfasi

anlam belirleme sayfasi

anlam cozumleme sayfasi

anlam ayristirma sayfasi

"disambiguity kelimesinin karsiligi ne olur" diye sormaktansa "yapilan is nedir" diye soruyorum. anlam ayirmak. ayristirma'yi ayirdetmeye tercih ediyorum. kulaga daha hos geliyor sanki ama dordu de iyi bana gore... hangisi olsun?karar verin, sayfayi son haline sokayim...bitsin mozaik isi:))) (bahanem guzel dimi...)

funda 12:49, 28 Apr 2004 (UTC)

selam. burada muhabbet olduğu için buraya maydanoz olayım dedim. diğer dillerle bağlantı yapılınca sayfaların alt ve üstlerinde "Other languages" çıkıyor, bunu "Diğer diller" biçiminde değiştirmemiz mümkün mü? Ato 06:04, 27 Apr 2004 (UTC)

burada genelde * kullanilir derken neyi kastettigini anlamadim? funda 14:08, 29 Apr 2004 (UTC)

Bağlantılar bölümünde liste oluşturmak için # kullanmışsın. Bu da numaralı liste oluşturuyor. Benim gördüğüm kadarıyla burada hep * kullanılıyor ve bu da başında madde imi olan bir liste oluşturuyor.
Asteko 14:13, 29 Apr 2004 (UTC)

vallahi, ben pek HTML bilmedigim icin ne dedigini tam olarak anlayamamakta devam ediyorum :)) sayfalarimin seklinden de bu bayagi belli oluyor ne yazik ki:((( cumaya kadar buradaki HTML meselesini calisacagim netekim... durust olmak gerekirse, listeyi yaparken ben, yapilmis bir sayfayi kopyalayip metnini degistirdim. HTML anlamaya calisirken verdigin bilgi faydali olacak...

gelgelelim, benim gordugum kadariyla makale sayfasinda madde imleri (cumle basindaki noktalar) gozukuyor; sayi imleri degil... ? funda 17:20, 29 Apr 2004 (UTC)


Şöyle özetleyeyim: Aslında senin yaptığında, yani liste oluşturmak için satır başlarına # koymanda hiçbir sakınca yok. Bu aşağıdaki gibi bir bir liste oluşturur:

  1. Falan
  2. Filan
  3. Tostumu yedim, bekliyorum

Ancak Bağlantılar başlığı altında "sayılarla" liste oluşturmak gereksiz ya da anlamsız. Çünkü burada bir özellik ya da böyle birşey saymıyorsun, sadece bağlantı veriyorsun. Bağlantıları satır başlarına * koyarak vermek hem göze daha hoş geliyor, hem de genel kullanım bu biçimde. Örnek:

  • Bağlantı 1
  • Bağlantı 2
  • Bağlantı 3

asteko 17:51, 29 Apr 2004 (UTC)

ANLADIM!!:)) saol. ayrica, daha onceki mozaik sayfalarina bakip listenin basinda noktalar goruyordum, senin neye numarali liste dedigini anlamiyordum...simdi anladim ki, tek bir sayfaya link son degisiklikler listesi... (dogal olarak) sayfalar guncellendiginde eski sayfa heryerden yok oluyor, yerine yenisi geliyor... (nedense , ben, bundan uc hafta once yaptigim sayfanin o izleme listesindeki eski linkinden eski haline ulasabilecegimi dusunuyormusum:))

koda bakinca anladim.degistirmisin. ayrica saol... :)) gec olsun guc olmasin derler... funda 18:05, 29 Apr 2004 (UTC)

(cok guzel oldu format!!! saol asteko)

zeugma ve suleymaniye resimlerini cikarayim mi? funda 18:11, 29 Apr 2004 (UTC)


Bence çıkarma. Dediğim gibi Mozaik örnekleri diye yeni bir sayfa aç.
Mozaik başlığı altında çok fazla resim var. İçerik daha geniş olsaydı sayfaya yayılırdı, ama şimdi bile çok dar.
asteko 18:14, 29 Apr 2004 (UTC)

Columbus'u Kolomb diye değiştirdim. O kaşife sanırım Türkçede Kristof Kolomb diyoruz. Herhangi bir nedenle uygun olmadığını düşünüyorsanız değişikliği geri alabiliriz... EnginGunduz 20:57, 6 May 2004 (UTC)

haklisin, ozel isimleri degistirdigimizi unutuyorum bazen...iyi ki degistirmissin. funda 01:39, 7 May 2004 (UTC)

Harvard'lı, 'Mozaik'i yere göğe sığdıramadı[kaynağı değiştir]

Harvard' lı, 'Mozaik' i yere göğe sığdıramadı konuya ilgi duyan kullanıcıların bu Science dergisinde yayınlanan makale içeriğine göre maddeye katkı vermeleri yararlı olacaktır.--Etrüsk 16:19, 27 Şubat 2007 (UTC)