Tartışma:Moğolların Japonya seferleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Konuyla ilgili yazılan eserler[kaynağı değiştir]

Yalnız dosyaların hatrına bile ayrı madde açılmasından yanayım. --iazak 11:12, 17 Aralık 2009 (UTC)

Açalım. Açacağım da. Ama "Açacağım" diyip açmadığım maddenin sayısını saymaya başladım :)) Takabeg ileti 11:21, 17 Aralık 2009 (UTC)
  • Konu ile ilgili Türkçe bir kaynak ta var: W.Eberhard'ın Uzak Doğu Tarihi (Japonya Tarihi kısmında, TTK yayını)Böri 14:18, 17 Aralık 2009 (UTC)

Madde başlığının düzeltilmesi[kaynağı değiştir]

Maddenin başlığının düzeltilmesi gerekiyor. Moğolların istilalarının diğer maddeleri henüz oluşturulmadığından bu madde başlığını düzeltmek önemli.
Emin olmak için sözlükten de kontrol ettim. İstila ve işgal terimleri, ancak başarılı olan seferler için kullanılabilir. Aslında istila yerine sefer kelimesinin kullanılması gerekiyor. :en: :fr: ve :de: vikiler de istila demiş. Ama herhalde Moğolların diğer tüm seferleri başarıyla sonuçlandığı için tüm seferlere istila demişler, Japonya da gözden kaçmış. Diğer vikilerin hatalarını tekrarlamayalım. Moğolların Japonya seferleri olarak değiştirmeyi öneriyorum.
Diğer Moğol istilaları için de bence iki seçenek var: X’in Moğollar tarafından istilası veya Moğolların X'i istilası. --iazak 12:01, 19 Aralık 2009 (UTC)ileti