Tartışma:Mimarlık

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu yaziyi yayinlamak icin Turgut Kacar'dan izin alindigina dair bir ibare olana kadar sayfanin icerigini siliyorum. atakaN 15:18, 12 Oct 2004 (UTC)

dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

Bu bölümde Türkiye'de faaliyet gösteren bir mimarlık şirketinin internet sitesi ana sayfasına yönlendirme yapıldığı ve bunun sayfa içeriği ile ilgisi bulunmadığı için kaldırıyorum. Yagmurkozmik (mesaj) 02.56, 7 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

6 Adımda İç Mimar ile Nasıl Çalışılır ?[kaynağı değiştir]

Bir ev tadilatı veya yepyeni bir ev yapmayı planlıyorsanız, bir iç mimar sizi hayalleriniz ile buluşturabilir. Duvarları yıkarken veya tarihi bir ev için restorasyon yaparken bir iç mimar ile işe başlamak iyi bir fikir olabilir; yasa gerektirebilir. Yaşam alanınızın tasarım sürecinde, dışarıdan iç mimarlık hizmeti almak sizi endişelendirmesin.

Evet, birkaç basit adımı izleyerek tarzınıza uygun en iyi iç mimar’ı bulabilirsiniz.

ADIMLAR

Bir iç mimara ihtiyacınız olup olmadığını belirleyin.

Yenileme aşamasında lokal değişiklikler (duvar kırımı, yapımı) gerektirmiyorsa, bir yükleniciyi işe almak daha iyi olabilir. Yükleniciler, çoğu ev tadilatlarını kendi başlarına halledebilecektir. Yıpranan zemin döşemesi, boya ve aydınlatma armatürlerinin değiştirilmesi müteahhit için çok kolaydır. Ancak, evinizin kat planı değişecek olursa, bir iç mimar ile çalışabilirsiniz.

Google gibi arama motorlarından öne çıkan bir iç mimar arayın.

Google ve yandex gibi arama motorlarında kendini geliştiren iç mimarlara ulaşmayı deneyin. Bulunduğunuz lokasyondan örneğin ‘Gaziantep İç Mimar‘-‘Ankara İç Mimar’ gibi lokasyon bazlı iç mimar araması yapın. Arama sonuçlarının ilk sayfasında çıkan iç mimarlık ofislerinin web sitelerini ziyaret edin ve geçmiş projelerine bakın.

Cess Mimarlık, Google Türkiye de “en iyi iç mimarlar” aramasında ilk 30’un içerisindedir.

Birkaç aday seçin ve onlarla tanışmak için randevu talep edin.

Sadece bir mimar seçip kendinizi sınırlamayın; seçiminizi yapmadan önce birkaç iç mimar ile görüşün. Onlara tasarım istekleriniz hakkında bilgi verin, nasıl çalıştığına dair bir fikir edinin ve en önemlisi, çalışmaya başladığınız mimar ile sorunsuz bir şekilde çalışabileceğinizden emin olun. Onlarla yakından çalışacaksınız, bu yüzden ikili ilişkilere önem verin.

Bir tasarım firması ile çalışmayı düşünün.

Tasarım şirketleri bünyelerinde mimar ve iç mimar çalıştırdıkları gibi doğrudan malzeme satışı yapan firmalardır. Tasarım ofisi bünyesinde uygulama ekibinin yer alması sizi maliyet konusunda destekleyebilir.

Ücret durumunu değerlendirin.

Bir iç mimara karar verdikten sonra ve sözleşme imzalamadan önce, ücretlerin nasıl yapılandırıldığını sorun. İç mimarlık firması sadece projelendirme fiyatı isteyebilir veya uygulama zamanı – malzeme maliyetinin üzerinden bir yüzde talep edebilir. Bu ücretlendirme politikasını başta konuşun. Diğer bir durum ise, sözleşmeden önce ayırdığınız uygulama bütçesini belirtin. Bu bütçe, mimarlara ödeyeceğiniz en yüksek değeri belirtir, bu sayede aşırı pahalı malzemeleri seçerek bütçenizi aşmayacağınızı garantilemiş olursunuz.

Sözleşmeyi dikkatle okuyun.

Sözleşme oluşturulduktan sonra, imzalamadan önce tüm hükümlerini anladığınızdan ve kabul ettiğinizden emin olun.

İpuçları

  • Mimarların, tasarım yaparken bütçenizi düşündüğünden emin olun.
  • İç mimarlardan memnun olan diğer insanlarla tanışabilirsiniz.
  • İyi bir uygulamacı biliyorsanız, size bölgenizdeki en iyi iç mimar’ı önerebilir.

Uyarılar

Sadece düşük ücret talep ettiği için bir iç mimar seçmeyin. Sonu hüsranla bitebilir.


https://www.cessmimarlik.com/6-adimda-ic-mimar-ile-nasil-calisilir/


Suatbayram (mesaj) 09.24, 11 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]