Tartışma:Mikadonun Çöpleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tiyatro (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tiyatro maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tiyatro kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Oyunun İsmi[kaynağı değiştir]

Oyunun ismi internet kaynaklarında genelde "Mikado'nun Çöpleri" şeklinde, "Mikado" kelimesinden sonra bir kesme işaretiyle yazılıyor. Ancak kesme işareti olmadan "Mikadonun Çöpleri" şeklinde de yazılan örnekler var. Oyun Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelendiğinde hazırlanan afişlerde ve broşürün kapağında isim yine kesmesiz olarak "Mikadonun Çöpleri" şeklinde yazılmıştı.

Maalesef oyunun yayınlanmış herhangi bir örneğini bulamadım, dolayısıyla yazarın asıl tercihi nedir bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim: Oyundaki mikado Japon imparatoru anlamındaki Mikado değil, bir tür beceri oyunu olan mikado. Dolayısıyla özel isim değil ve kesme işareti gerektirmiyor. Oyunun son sahnelenişde kullanılan isme de dayanarak, bu maddenin isminin "Mikadonun Çöpleri" olarak değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. homonihilis 20:49, 27 Ocak 2008 (UTC)