Tartışma:Mihalıççık

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Mihaliçcık mı, Mihalıççık mı, Mihalıçcık mı?[kaynağı değiştir]

Şu an vikipedide ilk iki yazım ile de madde yazılmış bulunmakta. Eskişehir ilçeleri şablonunda ise Mihaliçcık olarak yazılmış durumda. Bence bu üç yazımdan hangisi doğru ise diğer madde(ler)in o maddeye yönlendirme yapması gereklidir. Ayrıca maddenin içeriği sadece taslak olarak kalan Mihaliçcık maddesi yerine bir miktar bilgi barındıran Mihalıççık maddesinden alınmalıdır. Son olarak da ilçe, Mihalıççık ve Mihalıçcık olarak bir çok kaynakta yer almasına rağmen Mihaliçcık olarak diğerlerine oranla daha az rastlanmaktadır. Brujahrg 13:37, 19 Mart 2006 (UTC)

mihalıççık[kaynağı değiştir]

Aslında öylede olsa böylede olsa bu isim bize yabancı ama yöre halkı bundan şikayetçi değil yani bizans ismi bir rivayete göre şu anki adıyla Gürleyik köyünde yaşayan Mihail bir deprem de evi yıkılır ve kendisi evin altında kalır ve vefat eder. bu duruma üzülen sevenleri ağıtlar yakarlar " vah yazık oldu mihalcığa,gitti mihalcık " diye bu ağıt gel zaman git zaman halkın diline yerleşir ve mihalcık ismi kalır.bencede 2.ç harfi çıkarılıp sadeleşse daha güzel olacak yada halkın dediği gibi malıç olsa daha iyi

M.S.

Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş yıllarında ele geçirilen yerler gazilere tımar olarak verilirdi. Bilindiği gibi tımar, bir toprak parçasına ait gelirin belirli bir görev karşılığında belli şartlarla bir kişiye tahsisinin genel adıdır. Harmankaya (Sarıcakaya civarı) Tekfuru Köse Mihal Osman Bey ile savaşır ve yenilir. Esir edilen Köse Mihal Osman Bey tarafından serbest bırakılır. Bu olay aralarında bir dostluğun kurulmasına neden olur. Daha sonra Müslüman olan Köse Mihal’e gösterdiği başarılardan dolayı İlçemiz havalisi Tımar olarak verilmiştir. Köse Mihal’in torunu olan Gazi Mihal’in küçük yaştan itibaren ilçemizde büyüdüğü, kendisini sevenlerin Gazi Mihal’e Mihalıççık dediği, ilçenin adının da buradan geldiği rivayet edilmektedir.

Bizim ne bilidiğimiz değil resmi olarak nasıl yazıldığı önemli olan![kaynağı değiştir]

[valilik sitesine göre bu ilçenin adının yazılışı Mihalıcçık'tır.--Etrüsk 18:20, 5 Mart 2007 (UTC)

Google'da agir bir oranda Mihalıççık kullaniliyor, Mihalıcçık kullanan 20'de bir seklinde, hatta Mihalıçcık da var. [1] Citrat 18:33, 5 Mart 2007 (UTC)