Tartışma:Mikoyan MiG-31

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:MiG-31 sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Havacılık (Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Havacılık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Havacılık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sovyetler Birliği (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sovyetler Birliği maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sovyetler Birliği kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde içerisindeki Mig-31 tanımlamasının hatalı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle bu uçak hava üstünlük uçağı değil önleme uçağıdır (dedicated interceptor). Çok yüksek hıza sahip olduğu doğru olsada manevra kabiliyeti belirtilenin aksine iyi değildir, uçak tamamen hız için tasarlanmıştır, kanat yükü yüksektir ve bildiğim kadarıyala 5G yapısal limiti vardır. Stratejik önleme uçağı rolünde Su-27 tarafından yeri alınmamıştır, halen kullanılmaktadır. Hatta Mig-31M geliştirilmesine tabi tutulmuştur. Su-27nin rolü hava üstünlük/önleme iken Mig-31 stratejik önleme olarak sınırlı sayıda Rus hava kuvvetlerinde görev yapmayı sürdürmektedir.

Diğer maddeler ile uyumlu olması açısından Mikoyan MiG-31 adına taşınmalı ancak yönlendirme sayfası olduğu için taşınamıyor.Sait* 07.31, 19 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]