Tartışma:Meryem

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kur2anın kendisine bir sura tahsis ederek andığı Hz.meryem'in İslam adlı kategoride yer almasını silen katılımcıyı kınıyorum. 17 kasım 2005

Bir tek kategoriye koysan tamam ama[kaynağı değiştir]

Aması var işte , aklına gelen herşe yazıyorsun, madem bu kadar katılımcı olmak istemiyorsun neden ip adresin ile yazıyorsun.--incelemeelemani 10:36, 17 Kasım 2005 (UTC)


Meryem gibi biri hakkında sadece hristiyan kategorisini kabul deiyorsun, izah yapmak zorunda olan sensin. meryem içim islam kategorisini yazarken hristiyan kategorisnini de elbette silemeyiz onu da korudum, bunda ne tuhaflık var. kaynekcada hem meryem suesinden hem kula incilinden yararlanan benim, çok ayıp ediyorsun srakadışım çok ayıp. wikipedi ip ile yazmaya izin verirken buna itirazın varsa ,lgili yerlere tartışırsın, kendini ansiklopedi sahibi görmen çok ayıp. 17 kasım



Benim IP ile yazmaya karşı değilim ama bu kadar yanlı yazıları buraya ekleyip daha sonra ben değiştirdiğimde ise tartışma sayfasına sadece İslam kategori eklemiş gibi yazarak kendini haklı göstermeye çalışıyorsun. Madem düzenleyeceksin adam gibi tarafsız yap ta bir işe yarasın. Ayrıca İslam kategorisi eklediğine dikkat etmemiştim. Ama sadece bunu buraya yazarak sanki çok büyük bir şey yapmışım gibi yazman oldukça tuhaf bir tavır olduğunu düşünüyorum. Her zaman yaptığın gibi gene sözleri çarpıtarak yazıyorsun. Ben ip adresinden kastım aslında sizin bir kullanıcı olduğunuz ama adınızı kullanmayarak ip adresi ile değişiklik yaptığınızdan dolayı idi... Lütfen tartışmanın boyutların bu tarzda tutalım. Daha tarafsız olmaya ihtiyacımız var. Madem bu tarz şeyler ekliyorsunuz altına islam inancına göre ve hristiyan inancına göre diye belirtseniz daha hoş olacak. Haksızmıyım? --incelemeelemani 10:48, 17 Kasım 2005 (UTC)


hem suçlu, hem güçlü olmaya kalmana gerek yok, geçmişe banamlar neler eklediğimi ve tarafsızlığımı görürler. Lukastan yararlanarak Meryem'im beytlehemde doğduğumu, Ali İmranm suresinden yararlanarak annesi tarafından adanduığını, genel ansiklopedilerden yararlanmarak meryemin aslında bir etkek adı olduğunu yazdım, kaynaklar belitim. bundan adil bir makale olabilir mi? sen ne yaptın. İslam kategorsini sildin, meryem ile ilgili nir makalede islamdan gelen her cümleyi sildin. ayıp.


şimdi tarfsız oldu diuyorsun. Bilmediğin konularda yazmak zorundamsıın arkadaşım. islam kaynaklarına göre yazdığın bilgiler islam kaynaklarına göre değlşdir. beytlehemden, bahseden kuran değildir, bırak bilkenler yazsın, senibde bildiğin konular vardır, onlarda yazarsın, bir yanlışımız varsa korkma bilenler çıkar düzeltir, bu ne hız böyle.. 17 kasım


Ellerine sağlık şimdi tarafsız ve güzel olmuş...--incelemeelemani 11:01, 17 Kasım 2005 (UTC)

Son bir şey daha : Bilmediğin konu gibi bir anlam çıkartmak yanlış olur. Çünkü bunun için eklediğiniz makalelere de bir göz atmak lazım. 85.97.112.76 katlıları . Buraya baktığımızda gördüğümüz gibi Türban ve Leyla Şahin makalelerine de yazdığınız yazıların yanlılığını görüyoruz. Buradaki değiştirmelerim de sadece bu makale baz alındığı sanılmasın. Yanlış anlaşılmaya meydan vermemeye de ayrıca özen göstermeliyiz değil mi?--incelemeelemani 11:12, 17 Kasım 2005 (UTC)


Hazreti meryem[kaynağı değiştir]

Bir kaç gündür hz.meryem ın hayatını araştırıyorum fakat tam bir bılgiye sahıp olamadım.Mesela hz.meryem in baba sı kımdi imran ın karısı dıye gecıyor.Hz.İsa peygamberlik donemınde hz.meryem neler yapmıştır o arada neler oldu.Bir ayette harun un kardesi oldugu soylenıyor.Benım anlamak ıstedıgım hz meryem ın aılesı kımlerdı yardımcı olursanız sevınırım·

burada ve burada iki bakış açısı ve din ile anlatılmış ayrı başlıklarda, bu şekilde olması çok mantıklı.. --Ofelya 20:45, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Yahu bi Hristiyanlığı açıp bakın. Bir de Müslümanlığı açıp bakın. Hz. Meryem'in Müslümanlıkla ilgisi çok büyük ve bu konunun Müslümanlık sayfasında da olması gerekir.--O1998 20:33, 15 Şubat 2008 (UTC)

  • isim değişikliği yapılırken geçmişler kaybolmuştu, geri alındı. --<fontcolor="#800000">ki bl 18:06, 6 Eylül 2009 (UTC)

Konunun tek taraflı değil evrensel nitelikelere göre değerlendirlmesi gerekir. Ör: Hıristiyan kaynaklara göre Meryem(Ana) İslam kaynaklarına göre (Hz.)Meryem gibi, zaten en etkin kişilerin başlarında Meryem gelir. Maddeleri iki kaynağa göre eşit bir biçimde bir kaynak diğerini bastırmadan yada İsa sayfasında olduğu gibi Hıristiyanlığa göre İsa İslama Göre İsa gibi olabilirAntonio 13:38, 2 Ocak 2010 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Sevgili dostlarım konuya islamın bakış açısı ile yaklaşırken hiç kaynak aramıyorsunuz.Ben yaptığım değişikliklerde tüm açıklama kaynaklarını zaten cümlelerin içinde bildirdim lütfen daha dikkatli okuyun.Ayrıca bana Hagia Thecla'nın[ki Hagia Thecla Konyalıdır] Meryemi kuzeni olduğuna dair ifadeyi ve Meryemin St.Jeanla birlikte Efese gidişinin İsanın doğumu ile ilgili olduğuna dair ifadeyi[Ayrıca biraz mantıklı olun Meryem İsanın doğumu yüzünden Efese kaçtı ise 1)İsa Efeste mi büyüdü? , 2)St.Jean İsadan yaklaşık on yaş küçüktür böylece Meryem daha doğmasına on sene olan birisiyle mi Efese yolculuk etti? EL İNSAF.] ve 9. Benedictin Haqia Thecla kilisesini hac yeri ilan etmesini ile ilgili ifadelere hangi kaynağa dayandıracaksınız.Lütfen tarafsız kalın.Bu imzasız yazı 88.228.124.10 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu isimdeki en ünlü kişi olduğu için ve bu ismi tek başına kullanabileceği için Meryem sayfasına taşınmasını öneriyorum.--Abuk SABUK msj 15:09, 23 Ağustos 2012 (UTC)

  • Destek Destek Tüm dini kişiliklerin maddelerinde aynı kural geçerli olmalı. Çifte standartlar ortadan kaldırılmalı. --B.S.R.F. 💬 15:33, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Tarihsel karakterlerin çarpıtılması[kaynağı değiştir]

Geçen gün imram maddesinde dikkatimi çeken ifade meryem maddesinde de yapılmış. Bir ismin farklı bölgelerde farklı telaffuzu kabul edilebilir bir durumdur. Ancak aralarında köken, telaffuz, söyleyiş ve tarihsel açıdan hiçbir bağlantı bulunmayan kişilerin aynı kişiler gibi (İmran-Joachim) sunulması kabul edilebilecek bir durum değildir. Üstelik kullanılan kaynaklara aykırı bir şekildeBen Bilal (mesaj) 08.29, 12 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]