Tartışma:Menzil Cemaati

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

menzilin bir tarikat olduğundan,silsileden,şeyh abdülbaki ks hazretlerinin seyyid olduğundan bahsedilmemiş.çok sığ anlatılmış.siyasi konulara çok değinilmiş ki menzil tarikatı kesinlikle siyasete karşıdır,siyasetle ilgilenen müridler uyarılmıştır,hatta dışlananlar olmuştur.devletin ve milletin bütünlüğü için mevcut hükümet yanlısıdırlar."burada kesinlikle siyaset konuşmak yasaktır" yazısının bulunduğu bir dergah ve müridler için yazılanlar ansiklopedik değer taşımamaktadır.

sofilikte siyaset yoktur[kaynağı değiştir]

menzil cemaati kesinlikle hiçbir siyasi parti veya diğer cemaatler hakkında iyi veya kötü yorumlarda bulunmaz bu konularda hiçbir tartışmaya mahal vermez bu yol saf tasavvuf yoludur ben şahsen o mürşide bağlı bir mürid olarak bunları söylüyorum

Bende menzilin içinden çıkan birisi olarak söylüyorum bu tarz tarikatlara gelen büyük yardimlar hep işadamlarından gelir iş adamları da bu tarikatların siyasi gücünden faydalanıp daha fazla ihale alırlar.Tarikatlarda katı bir şekilde Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'e ve bu ülkenin kurucu değerlerine hakaret vardır burada yetişen kişiler cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olarak yetişir.Menzile giderseniz görürsünüz orada ki bir tane mermer blokla bin tane yetim doyar.Artık sağlık bakanlığının hepsi bu cemaate aittir ve de diğer devlet kadrolarına girmek için diğer tarikatlarla yarışırlar.Lütfen çocuğunuzu bu ve ya benzeri hiç bir tarikata göndermeyin. 88.243.192.98 17.09, 13 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]
ben 20 yıl içlerindeydim. 2023 e kadar siyaset yasaktı. Atatürk ve kurucu değerle hakaret edilmezdi hatta birçok mürit de mhplidir 24.133.159.43 04.22, 21 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]

Siyaset Yasak[kaynağı değiştir]

Bırakın ak partiyi desteklemeyi dergahlarda siyaset konuşulması bile yasak.

--Terlikator (mesaj) 15:33, 14 Mart 2013 (UTC)

98.204.58.118 03:30, 19 Ocak 2014 (UTC)


Türkiye'deki diğer tüm cemaatler gibi Cumhuriyet'e karşı olunmadığı söylenmiş. Menzil Cemaati hakkında çok bilgi sahibi değilim ancak Türkiye'deki tüm cemaatlerin bu özellikte olduğunu söylemek saçmalığın daniskası. Özellikle Atatürk'e yönelik ağır küfürler eden ve kurduğu Cumhuriyet'i Osmanlı'yı yıktığı için ağırca eleştiren cemaat liderleri varken bu bilginin doğruluğundan bahsedilemez. Bu imzasız yazı 98.204.58.118 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • içerik zayıf kaynak gerekçesiyle çıkartıldı. teşekkürler. --kibele 10:19, 19 Ocak 2014 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Maddede kullanılan dil oldukça taraflı. Büyük Veli Şah-ı Nakşibendi'nin belirlediği usüllere göre eğitim gören talebelerin en büyük özelliği, sünnete sıkı bağlılık ve çokça Allahu tealayı zikretmeleridir. Tarih boyunca binlerce Büyük zat bu yola intisab etmiş ve İslam dinine büyük hizmetleri olmuştur. Taraflı şablonunu ekliyorum. Pinkmlover - mesaj 14:27, 19 Eylül 2015 (UTC)

Pinkmlover - mesaj, aslinda az bile soylemis. Belgeli gercekler bunlardir. Dilerseniz birez arastirma yapiniz. -Yozer1 (mesaj) 03:42, 20 Eylül 2015 (UTC)
Biraz temizlik yaptım, kaynak ihtiyacı olan yerler var ama taraflılık ile alakalı bir problem kalmadı.--RapsarEfendim? 03:20, 3 Eylül 2017 (UTC)