Tartışma:Meluncan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerika Birleşik Devletleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
 Bu Osmanlı Levendleri'nin hepsini erkek olarak varsayarsak nasıl üremiş bunlar? Oranın yerli halkıyla karışarak erimiş olmaları mantıklı değil midir?=

Cevap:Erkeklik ve Türklük genini ordaki bayanlarla evlenip nesiller boyu geleneklerini koruyarak devam ettirmiş olamazlar mı sence dostum...

Arkadaşlar, taraflı şablonunu ben koydum. Maddenin temel anlatımı ile ilgili bir sorun yok ama maddenin başlığı bu topluluğun kökeni hakkında belli bir tezden yana taraf tutar nitelikte. Mesele şu ki Melungeon denen insanların Türk kökenli olabileceği tezi Brent Kennedy tarafından ortaya atılmış ve adlanmaları da etimolojik olarak, varsayımsal bir mel'un can tabirine dayandırılmıştı. Ardından, Türkiye'de o güne kadar literatürde yer almayan ve ilgi görmeyen bu topluluk "Meluncan" adıyla anılmaya başlandı ve bu, dünyanın başka hiçbir yerinde bilinmeyen kullanım Türkçeye bir galat olarak yerleşti. Bu nedenle, maddenin adının Melungeon ya da Melungeonlar olarak değiştirilmesini öneriyorum. Türkçede "Meluncan" isminin (belli nedenlerle) yaygın olarak kullanıldığı ayrıca makalede belirtilirse bence yerinde olur. Behemoth 23:46, 2 Haziran 2009 (UTC)

Melungeon sözcüğü Türkçe değil. Okunuş itibariyle de Türkçe'ye uyarlandığında Meluncan olarak okunuyor ve bu kullanım daha doğru. Ayrıca yaygınlık olarak da Meluncan olarak kullanılıyor. Bu kullanım "melun-can" etimolojisi şeklinde incelenmeye mecbur değil diye düşünüyorum. Etimolojinin doğruluğu/yanlışlığı sebebiyle kullanımın değişmesi mantıksız. Bu sebeplerle madde adı Türkçe "Meluncan" olarak değişmeli. --78.176.101.236 02:13, 1 Kasım 2012 (UTC)