Tartışma:Mehmet Ali Erbil

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kürt olduğu yönünde haberi sildim. Kardeşim, sadece dedesi kürt diye o adam nasıl kürt oluyo, kürt genleri türk genlerinden üstünmü basıyo ?? Bu imzasız yazı 81.64.4.97 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Mehmet Ali Erbil Türk'tür. Kürt asıllı Türk'tür. Takabeg ileti 00:30, 24 Ekim 2008 (UTC)
Adamın büyük dedesi kürt olduğu için Mehmet Ali Erbilin neden kürt kökenli olduğunu anlatırsan sevinirim. Bir insanın ailesinde bir kişinin kürt olması bu aileyi kürt kökenli yapmaz, böyle bir kural varsa, belgesini beklerim.81.64.4.97 16:21, 24 Ekim 2008 (UTC)

Burda önemli olan Türkiye'de işi yaptığıdır. Türkiye Türkleri adlı etnik gruba ait olup olmadığını kanıtlanamayacağına göre, en ideal ve gerçekçi bu şekildir, bence. Dedesinin Kürt olduğu sonradan öğrenmiş. Bu gündeme gelmiş konudur. O yüzden maddede yer alabilir. Dilerlerse Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da denebilir. Fakat Türkiye Kürtleri'nden sayılabileceğini düşünmüyorum. En iyisi kesin olan bilgilerin aktarılması. Takabeg ileti 21:17, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Şu an Kategori:Türkler üst kategorileri Kategori:Türkiye'deki etnik gruplar ve Kategori:Türk halkları'dır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için değil Türkiye Türkleri adlı etnik grup için kullanılmaktadır. Kategori:Türkler ve buna bağlı kategoriler sorun yaratmaktadır. Ansiklopedik çözüm lazım. Ama nasıl ? Takabeg ileti 21:23, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Türk kelimesi için de çözüm bulmamız lazım. Takabeg ileti 21:24, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Espri olup olmadığı belli değil. Alt mıyım yoksa üst müyüm... kısımı espri olabilir, belki. Espri olarak Evet demiş olsa bile, Her esprinin altında bir gerçeklik payı vardır derler. Kendisi "Hayır" da diyebilirdi. Kaynaklara sadık olmalıyız. Takabeg ileti 23:20, 21 Ağustos 2009 (UTC)
Sen idtedigini okuyorsun, sonraki soruya "Peki bu haberden sonra siz bir araştırma yaptınız mı?" "Gerek yok, ben biliyorum dedemi" diye cevap verdi. Buda her$eyi açikliyor. --Ozgurcan86 23:24, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Sonra öğrendiği için önemsiz olduğunu düşündüm ancak net bir dile getirebildiğine göre, herhangi yorumu katmadan Kürt asıllı Türkler kategorisinin eklenmesi uygundur. Fakat programda Kürtçe konuşmuş olması kendisinin Kürt olduğunu kabul etmek için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye Kürtleri kategorisi ise uygunsuz olduğunu düşünüyorum. Takabeg ileti 23:59, 21 Ağustos 2009 (UTC)

Kürt asilli Türk kategorisini neden eklemek istiyorsun, ailesinde kürt yokki (bildigimize göre). Sen yoksa Hedda Geblerin kuklasi misin Takebeg efendi --Ozgurcan86 00:05, 22 Ağustos 2009 (UTC)
    • Topluma malolmuş, başarılı ve sempatik bir sanatçının hatta ailesinin etnik köken çekiştirmesine kurban gitmesine gönlüm razı olmadı. Tartışmayı son düzeltme gibi sonlandırmanın doğru olduğunu düşünüyor, maddenin bu şekilde kalmasını rica ediyorum.--foPen bana ileti gönder 06:19, 2 Eylül 2009 (UTC)

gülünç.88.230.74.20 19:24, 9 Şubat 2012 (UTC)

Kaynakların yanlış aktarılması[kaynağı değiştir]

Selam. Bu kaynakta Evet ben de yeni öğrendim. diyor. O halde maddeye bilmediğini söylemiştir şeklinde aktarılıyordu. Bu hata düzenlendi. Sadece bu konuda değil her konuda kaynaklarda olduğu gibi aktarılmalıdır. Yani deforme etmek uygunsuzdur. Anlamları da değişir. Burda önemli olan yeni öğrenmiş olması. Takabeg ileti 02:18, 8 Eylül 2009 (UTC)

Hayir, Mehmet Ali Erbil'in söyledigi her kelimeyi ciddiye alinirsa... --Ozgurcan86 02:48, 8 Eylül 2009 (UTC)
Bir de dikkat edersek, ilk odak noktası Menemen Olayı 'na ilgili. Bu konuda Mustafa Erbil adlı dedesinin polis olduğunu duyduğunu söylemiştir. Ayreten Kürt kökenli olup olmadığı sorulduğunda Evet Kürt kökenliyim diye yanıtlamıştır. Cümlenin kontekstlerine dikkat etmemiz lazım. Takabeg ileti 02:52, 8 Eylül 2009 (UTC)
Kısaca kaynakta olmayan yorumu kaynak göstererek aktarılamaz. Takabeg ileti 02:53, 8 Eylül 2009 (UTC)
Bak Takabeg, sen röportaji istedigin gibi anliyorsun. "Evet bende yeni ögrendim" söyledigi vakit belki adam gülerek söylemi$tir, dedigim gibi MAE her dedigini mesafe koyarak anlamak lazim, $imdi çikip'da ben rusum deseydi, bunu herhalde espri olarak anlayacaktik, ancak evet kürdüm deyince hemen üstüne atliyorsun Takabeg efendi --Ozgurcan86 03:10, 8 Eylül 2009 (UTC)
Tahminlerimizi aktarmıyoruz. Sadece kaynakta olanları aktarıyoruz. Bu sürümünde kaynaktaki bilgiler doğru aktarılmaktadır. Ancak Kategori:Kürt asıllı Türkler kategorsinin ekenmesi ise tartışılmalıdır. Asılına bakarsak Kürt asıllıdır. Kendisinin Kürtlüğü kayda değer konusudur ama bence dedesinin Kürt olması yeterli değil. Mesela I. İsmail de sülalesine bakarsak Kürt asıllı'dır. Fakat I. İsmail için de Kategori:Kürt asıllı Türkler kategorsi uygulanamaz. Gerç etnik Türk olduğuna dair herhangi kanıt yoktur. Ortada bir gerçek var. Türkiye'de faaliyetini göstermesi. Dolayısıyla "Türkiye'de faaliyetini gösteren..." ifadesi yeterlidir. Takabeg ileti 03:12, 8 Eylül 2009 (UTC)
MAE Türk (vatanda$) degil mi yani ? --Ozgurcan86 03:22, 8 Eylül 2009 (UTC)
Bu etnik tartışmalar olayın tadını kaçırmaktadır. Hizmetliler buna bir çözüm bulmak durumundadır. Aksi takdirde vikipedi kan kaybedecektir. Ortaklaşa bir şeyler çıkaracak insanlar gereksiz şeylere enerji harcamaktadır. --foPen bana ileti gönder 12:39, 8 Eylül 2009 (UTC)

Irak Kürdü asıllı Türkler ?[kaynağı değiştir]

Kategori:Irak Kürtü asıllı Türkler gibi kategori bu kişi için uygun değildir. Zaten Osmanlı döneminde İstanbul'a göç etmiş olan aileden geliyor. O dönemde günümüz Irak (Irak-ı Acem, Irak-ı Arab ile karıştırılmamalı) sınırları yoktu zaten ve Iraklı Kürtler kavramı da yoktu. Çok zorlama oluyor bu tip kategorinin bu kişiye eklemek. Takabeg ileti 08:31, 23 Haziran 2012 (UTC)

Günümüz Irak'ına göre adlandırmalar niye olmasın. Şu anki duruma göre kişileri bu kategoriye ekleyebiliriz. Örneğin kişi Erbil göçmeni Kürt ise "Irak Kürtü asıllı.." denilebilir. esc2003 (mesaj) 08:40, 23 Haziran 2012 (UTC)

kürt asıllı kategorilerinin çıkartılması[kaynağı değiştir]

yukarıda da konuşmalar var, maddede bu yönde içerik var. buna rağmen kategoriler kaldırılıyor. burada konuşulsun, uygun değilse topluluk kararıyla kaldırılır. --kibele 10.13, 5 Aralık 2018 (UTC)[yanıtla]