Tartışma:Megrelya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Gürcistan (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Gürcistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Gürcistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


Gürcüce yazılışları silmekten vaz geçin, bu bir Vikipedia tarzı ve öyle de kalmalı. --Kilimanjaro 20:40, 19 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar konu başlığı Gürcistanın bir bölgesi olduğuna göre sanırım kendimize göre Türkçe takı ekleri ekleyemememiz gerekiyor düşüncesindeyim. Eğer kendimize göre bu şekilde bölgeleri adlandırmaya kalkarsak o zaman Svaneti bölgesine Svanya , Acaraya Acarya , Kartliye Kartya vs gibi anlamsız ifadeler dememiz gerekir heralde... Tabii ki bu ifadelerin hiç birisi doğru değildir.Biz Gürcistanın bölgelerinden bahsediyorsak yani hayali bir bölgeden bahsetmiyorsak başlığın Samegrelo olması gerekiyor.Tabii ki Gürcüce de Türkçede bulunmayan bazı sesler vardır mesela Acara isminde aslında c yoktur ya da Kaheti ifadesinde h harfi yoktur Türkçede olmayan seslerin en yakın halleriyle söylendikleri için uygun isimler ancak Megrelya ifadesi herhangi bir uyumluk sağlamıyor.

İyi Günler. Meambokhe (mesaj) 16.13, 3 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

Selamlar, bölgenin Türkçede yaygın olarak kullanılan ismi Megrelya. Uydurma bir terim değil kısacası. Maddelere isim verirken genellikle Türkçe kaynaklarda en çok kullanılan adı tercih ediyoruz. İyi çalışmalar. Cem 53 mesaj 19.37, 3 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]