Tartışma:Maydanoz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Baharatlar 7 ana grupta incelenir:

  1. Köklerinden faydalanılanlar : Kara turp, kırmızı turp gibi.
  2. Gövdelerinden faydalanılanlar : Zencefil, tarçın gibi.
  3. Yapraklarından faydalanılanlar : Nane, kekik, merzengüş, maydanoz, defne gibi.
  4. Soğan yapısında olanlar : Mutfak soğanı, sarmısak gibi.
  5. Çiçeklerinden faydalanılanlar : Karanfil gibi.
  6. Meyvelerinden faydalanılanlar : Kimyon, anason, karabiber, kırmızı biber, vanilya gibi.
  7. Tohumlarından faydalanılanlar : Hardal, küçük Hindistan cevizi gibi.

Kaynak[1]

--Zentukmesaj 23:23, 27 Ocak 2007 (UTC)

Verdiginiz bilgi dogru degil, kaynaginizi da pek inandirici bulmadim. Maydanoz bir ottur. Baharat ise aromatik bitkilerin govde, kok veya tohumlarinin kurutularak kullanimina verilen addir. Babiliniz en-5 gosterdigi icin ornek veriyorum, maydanoz bir "herb"dur, "spice" degil.

Aras 06:36, 28 Ocak 2007 (UTC)

Değerli Aras bir ansiklopedi inanc meselesi değil bir bilgi ve kaynak meselesi olmaktadır ,yeni bir kaynak baharat maydanoz ayrıca alman wikipedi maydanozun baharat olduğnu destekliyor. Kaynak de:Gewürz ve elektronik alman lugat kolay gelsin--Zentukmesaj 13:12, 28 Ocak 2007 (UTC)

Kaynaklarin ise oturmus ve tarafsiz bilirkisi tarafindan onaylanmis olmasi gereklidir. Inandiriciliktan kastettigim bu. turkish-media.com ve bitkisel-tedavi.com'daki gecen bilgiler ardinda bu konuyla ilgili soz sahibi kurum olmayan herhangi baska bir Internet sitesi ile ayni gecerliliktedir. Bu baglamda eger birazdan arasbilgen.com/otlar.html sayfasina "Maydanoz baharat degil, ottur, rengi de mordur" yazsam bunu buraya kaynak gosterir miydiniz?

Etimoloji sozlugu ve dunyaca bilinen bir iki yemek kitabina bakiyorum su anda. Umarim bu kaynaklarin gosterdiginiz siradan web sitelerinden daha gecerli oldugunu siz de kabul edersiniz.

Aras 19:04, 28 Ocak 2007 (UTC)

Dokuz yıllık tartışmaya şu şekilde bir katkı da benden olsun: [2] Bu linkte yer alan, Mayaların Gelişmesi Üzerine Baharatların Etkisi adlı makalede maydanozun da adı baharat olarak geçmektedir. Bilim insanlarının yayımladığı bir çalışma, umarım kaynak olarak şüpheleri gidermeye yeterli olur. İsmail Alperen Karataş (mesaj) 19:46, 24 Haziran 2016 (UTC)