Tartışma:Mandarin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Çin (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ben Hong-Kong ve Tayvan hariç bütün Çin'de Mandarin lehçesinin konuşulduğu şeklinde biliyordum. Hong-Kong'ta da "Cantonese (kantonca)" konuşuluyor.

  • Resmi dil olduğu için aslında bütün çinde herkes biraz konuşuyor. tayvan ve hk da dahil. --CenkX 19:39, 29 Mart 2006 (UTC)

Çin Dilleri-Çince-Mandarin[kaynağı değiştir]

burda bir anlam karmaşası var. Çin dilleri ve çince sayfaları aynı şeyi söylüyor, aynı dil grubunu anlatıyor, birleştirilmeleri gerek. ayrıca başta halk olmak üzere çince derken kimse çin dilleri düşünmüyor; mandarin lehçesi yada çinin resmi dili anlaşılıyor. 2 çözüm öneriyorum

çözüm1: çin dilleri sayfası kalsın, dil grubunu incelesin. çince başlığının altında ise mandarin lehçesi anlatılsın. lehçenin ülkenin resmi dili olduğu için çince diye adlandırıldığında bahsedilsin. ispanyolca-kastilyanca örneğini inceleyin.

çözüm2:standart çince maddesi(maddede Standart Mandarin denmiş), çince sayfası olsun.

aynı sorun ingilizce vikide var "Varieties of Chinese" ve "Chinese language" sayfalarındaki fark nedir?--Ollios 01:52, 3 Temmuz 2011 (UTC)