Tartışma:Mamuşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sırbistan (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sırbistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sırbistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Mamuşa kasabasının anadolu kasabasından farklı olmadığı yazılmış, ahalisinin de Türkiye türkçesi konuştuğu. O zaman Mamuşa ve ahalisi balkanların diğer türk toplumlarından farklı mı oluyor? Genelde bizim konuştuğumuz rumeli lehçemiz Türkiye türkçesinden farklıdır, Makedonyada da, Yunanistanda da Bulgaristanda da birbirinden uzakta da yaşasak çok yakın bir şiveyi paylaşıyoruz, ayrıca ne Bulgaristandaki, ne Makedonyadaki türklerin çoğunlukta olduğu köy ve kasabalar Anadolu'yu pek andırmıyor. MAmuşa'yı hiç görmedim ama merak ettim doğrusu, yazılanlara bakılırsa rumeli türklerinden çok anadolu türkleri gibi oldukları anlaşılıyor...--85.101.150.20 20:58, 12 Mart 2008 (UTC)

Madde çok amatörce ve ayirici bir dille yazilmis, zamanla ayarini bulacaktir. a.nailov 08:14, 25 Temmuz 2014 (UTC)

Orda Turkiye Turkcesi konusuluyor yazmiyor.. Sadece Anadolu'daki gibi herkes Turkce konusuyor yaziyor. Yani Turkiye'den Mamusa'ya gelen birinin sikinti cekecegini dusunmuyorum. Cunku herkes Turkce konusuyor, egitim Turkce, kamu hizmetleri Turkce, izlenilen TV programlari Turkce, esnaf turkce konusuyor. Daha nasil Anadoluya benzeyebilir ki? Turkiyede de Anadolu konusma sivesi baska, Karadeniz konusma sivesi baska, Istanbul turkcesi baska.. 82.114.66.165 19:13, 28 Mart 2012 (UTC)

Yazar, Mamusha el degmemis Türk yurdudur demeye getirmis, Arnavut ve Cingene yerlesimciler göz ardi edilmis. a.nailov 08:14, 25 Temmuz 2014 (UTC)