Tartışma:Maliye

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ekonomi (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu sayfa Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Maliye Bölümü'nü tanıtıyordu. Halbuki Maliye biliminin tanımı bulunmalıdır.

Madde adı yanlıştır. Maliye bir söcüktür, vikisözlük'te yer alması yeterli. Maddede anlatılan ise maliye politikasıdır. Madde adının Maliye politikası olması gerekir.--Makedon (mesaj) 13.56, 2 Nisan 2019 (UTC)[yanıtla]

"Sözcük" derken?--RapsarEfendim? 18.24, 2 Nisan 2019 (UTC)[yanıtla]
Tanımı yeterli olan bir sözcük, sözlüklerdeki sözcüklerden. Bir cümleyle, tamam. Maliye politikası öyle değil. Onun da tek bir cümleyle tanımı yapılır lakin sadece tanımdır bu, maliye politikasını anlatmaz, tanımlar sadece. Maliye ise, tanım yeterlidir. Vikisözlük bunun için yeterli. Maddede anlatılan da zaten maliye politikası.--Makedon (mesaj) 19.07, 2 Nisan 2019 (UTC)[yanıtla]