Tartışma:Makineli silah

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Makineli tüfek sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ben makineli tüfeği kimin bulduğunu arıyorum. Yahu burada kimin buldupu yazmıyor. Allaj aşkına biri gelip şunu eklesin.--O1998 19:50, 2 Mart 2008 (UTC)

Bu sayfanın doğru terimi budur. Makineli tabancalar, Glock 18, M93 Raffica, Stechkin APS, OTs-33 gibi hem otomatik ya da çoklu atış yapabilen, hem de yarı-otomatik atış yapabilen GERÇEK tabanca boyutlarındaki selective-fire tabancalara, yani otomatik tabancalara denir. Ama MP5, Uzi, P90 (ki kendisi aslında Kişisel Savunma Silahı'dır), Beretta M12, Thompson, MP40, PP19 Bizon, K-50M gibi İngilizce "Submachine Gun" dediğimiz silahlara tüfek ve makineli tüfek boyutundan daha küçük, tabancalardan da daha büyük olduğu için Submachine Gun, yani Türkçe'si "Hafif Makineli Silah" denir. Bu sayfa yıllardır yanlış bir adla adlandırılıyordu. Eğer hala bu addan şüpheliyseniz ilk önce İngilizce Vikipedi'ye girin, "Machine Pistol" sayfasını açıp araştırın, yani gerçek makineli tabancalara bakın, sonra "Submachine Gun" sayfasına girin, oradaki silahları inceleyin ve bunu yazdığım güne kadar sizin bu sayfada "Makineli Tabanca" diye adlandırdığınız MP5'in sayfasına girin, sağdaki özellikler bölümünde en üstte yazan silah sınıfına da bir göz atın, orada yazanı da gördükten sonra hala tatmin olmadıysanız Modern Firearms'a falan girin, Handguns bölümünden Avusturya (Austria) daki Glock linkinde girin, biraz okursanız Glock 18'den "Machine Pistol" diye bahsettiğini göreceksiniz. Arkadaşlar, ben herkesin iyiliği için diyorum, eğer burası bir ansiklopedik bilgi kaynağı olacaksa bütün bilgiler ya doğrulanabilir olmalıdır, ya da hiç olmamalıdır. Lütfen bunlara bir göz atın. Eğer hala kararınız "Makineli Tabanca"dansa benimle buradan ya da vikipedi den mesaj atarak bir irtibata geçin, tartışalım. --Avatar9n 17:07, 23 Ocak 2011 (UTC)