Tartışma:Loire Nehri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fransa (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fransa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fransa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Nehirler (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Nehir maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Nehirler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddenin adı[kaynağı değiştir]

@Vito Genovese @Nanahuatl özel adlara getirilen eklerde ünlü düşmesi olmaz diye biliyorum. O zaman Loire Nehri yerine Loire Nehir'i yazmamız gerekmez mi?--Visnelma (mesaj) 18.49, 5 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Özel ad olan Loire, gerisi değil. Mâverâünnehir gibi örneklerde "Mâverâünnehri gördüm" gibi bir şey denmiyor yalnızca, o kadar.
Vito Genovese 19.29, 5 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]
@Visnelma, @Vito Genovese; coğrafi bir öğenin adı başka bir şeyden gelmiyorsa, sade kalmalı. Fırat, Dicle, Nil, Amazon gibi... Görebildiğim kadarıyla Latincedeki Liger kelimesinden türetilmiş ve o da Galcede "nehir" anlamına geliyormuş. Direkt Loire olması daha mantıklı :) NanahuatlEfendim? 19.45, 5 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]