Tartışma:Lin Piao

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkçede Lin Piao yazmı oldukça yaygındır. O halde bir kullanıcı tartışma bile açmadan zorla Lin Biao olarak değiştirdi yani pinyinleştirdi. Fakat bildiğimiz gibi Vikipedi:Adlandırma kuralları Çince adlar konusunda da yerleşmiş, doğrulanabilir, tarafsız ve kayda değer bir Türkçe karşılık söz konusuysa, bu karşılık kullanılmalıdır. diyor. TTK ve diğer güvenilir kaynaklarda Lin Piao kullanımını görüyoruz. Türkçede eskiden beri Lin Piao idi ve hâlâ oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Kaynaklardan da anlaşılıyor. Lin Biao'nun yanlış olduğunu da söylemiyorum. Onu kullananlar da vardır. Pinyin'in icat edilmeden önce Türkçedeki yazımı Lin Piao idi ve günümüzde Lin Piao kullanılıyor. Adlandırma kuralları oluştururken "İki üç güvenilir kaynaklarda geçiyorsa tamamdır" dedik. Kısaca Türkçe kaynaklarında pinyin olmayan versiyonlar varken zorla pinyinleştirmesi yanlıştır. Takabeg ileti 09:53, 29 Nisan 2010 (UTC)

Google kitaplarda Lin Piao

Google kitaplarda Lin Biao

Takabeg ileti 10:08, 29 Nisan 2010 (UTC)