Tartışma:Lekçe

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İran (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Leki gerçekten Kürtçe mi? Takabeg 22:02, 6 Şubat 2008 (UTC)


lek asiretleri arasiná seyhbizinlarida almissiniz lakin benim sahsi arastirmalarimia göre seybizinlar leklerden cok kelhur ve garuslara daha yakinlar .... simdi sizin dayandiginiz osmanli arsivlerinde belirtilen lek ismi o dönemde irandan iraka göc eden ve yarsan (ehle haq) olan bütün asiretlere lek diye hitab edildiginden geliyor. yani seyhbizinlar ( shahzini ),xwewandlar, hemawandlar , bajalaniler ve lekler ayni dönemlde iran dan simdi ki irak bölgesine göc ettiklerinden dolayi ekradi lek diye adladiriliyorlar ama bunu bugün ki kermanshahin güney dogusunda konusulan leki ile karistirmamak lazim .

seyhbizini : min divinim ( ben görüyorum)

garussi kelhuri  : min dünim

leki  : min mavinim


seyhbizini  : min ca vishim ( ben ne söyleyeyim)

garussi kelhuri  : min ca büshim

leki  : min ca müshim



Bu imzasız yazı 91.64.2.247 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Güney Kürtçe veya Luri?[kaynağı değiştir]

Bu ne saçmalık arkadaş? lekler sadece kürtlerden sayılmasın diye olmadık şeyler uyduruyorsunuz, çünkü işin ucunda Zend aşireti var, onların kürt çıkmasından korkuyorsunuz, ki zaten kürtler, patlasanızda kürtler... Ulan oxlım, Luri güneybatı grubuna düşer kürtçe kuzeybatı grubuna, nasıl olur bu veya? 2A02:810A:BC0:10A3:8025:C643:31B0:8D69 02.49, 9 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]