Tartışma:Kuş anatomisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Kuşların anatomisi sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Kuşlar (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kuşlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kuşlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kuş var kuşlar var. İkisi de ayrı kategorilere bağlı. Hangi hangisi karışıklık olmasın? ----Dbl2010 18:29, 14 Ekim 2005 (UTC)

Birisi bir sınıf (Latince Aves), öbürü bir hayvan tür. katpatuka
Gerçi Özgür bu soruyu daha önce sormuş ama cevabı ben anlamadım tam olarak. Taksonomi kutusunda bunun hangi tür olduğu anlatılmıyor, bu maddede kuş anatomisi anlatılıyor gibi geldi bana. Bu maddenin ismi değişmeli diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen--Atacameñoileti 22:52, 10 Ocak 2007 (UTC)

Yeniden düzenlendi, isim değişikliğine gerek yok. --Karduelismsj 23:47, 10 Ocak 2007 (UTC)

  • Tamam,bu makalelerin birisinde hayvanlar aleminde kuşlar yani aves anlatılırken diğerinde halk arasında kuş olarak bilinen iki kanatlı uçucu hayvanların ortak adı olarak kuş anlatılıyor. Ancak sorun şu ki "aves sınıfı" yani bilimsel kuş sınıflandırılması ile halk arasındaki kuş arasında benim görebidiğim kadarıyla bir fark yok. Yani bence burada köpekgiller ve köpek veya kedigiller ve kedi arasındaki ilişki değil, karınca ve Formicidae (aynı madde) durumu sözkonusu. Zira ister atmaca olsun, ister serçe olsun, bütün kuşlara kuş olarak hitap ediliyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca interwiki'den bakabildiğim kadarıyla tüm yabancı wikilerde tek bir kuş maddesi var en:Bird ve fr:Oiseau gibi. Bir de, iki makaleye baktığım zaman, aralarında belli bir fark yok gibi. Kuş maddesi kuşların bedensel yapısından, kuşlar makalesi ise kuşların genel özelliklerinden bahsediyormuş gibi duruyor.Kolay Gelsin Turkcekarakter 17:21, 2 Ekim 2007 (UTC)