Tartışma:Kolostrum sütü

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tıp (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mutfak (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kolostrum değil Ağız[kaynağı değiştir]

Bu sütün taaa Eski Türkçeden günümüze gelen adı Ağız'dır. Anadolu'ya indiğinizde yeni doğum yapmış ineklerin sütüne hâlâ "ağız" dendiğini görebilir ve bundan yapılan bulama dedikleri yemeği yiyebilirsiniz. Anadiline yüz çevirmek uygarlık değildir. -- Kmoksy 18:53, 28 Nisan 2010 (UTC)

Hak vermemek elde değil. Bakınız, 1988 tarihli eski bir kaynak: https://prnt.sc/p5fdsw (Doç. Dr. Sevinç Türker, 'Gıda Sözlüğü' kitabında "ağız sütü" olarak vermiş. Eş anlamlısı "kolostrum" demiş.) Lakin şu anda "Google Akademik"te arama yaptığımda, kolostrumun daha yaygın olarak kullanıldığını görüyorum. Yaygın kullanıldığı için, ad değiştirme durumunda muhtemelen itirazlar olacaktır. "Ağız sütü" sayfasından buraya yönlendirme yapacağım. --Selahattin ilhan (mesaj) 23.16, 12 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]