Tartışma:Koçgiri aşireti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Koçgiri Türküsü[kaynağı değiştir]

Öyle bir koçgiri türküsü yok. Bence bu siyasi bir uydurma..Veya Koçgiri aşiretlerine kesinlikle ait değil.. Gerçek Koçgiri Turkusu şu sekildedir:

"Koçgiri başladı harba

Sesi gitti şarka garba

İki ordu asker geldi

Dayanamadı bu darba

Erê dılo yemman yemman

Çiyan gırtı berf u duman

Mera bişin Şahı Merdan

Ew dermane hemu derdan..."

şeklinde devam eder... --Belekvor 15:05, 3 Mayıs 2008 (UTC)


kardeşim bu nasıl bir komedidir ! kaynak gösterilmeden dedikodu, hayal gücü ve işine geldiği gibi doldurmuş adam sayfayı sonrada bu madde vikipedia standartlarına uygun değildir, tarafsızlığından şüphe vardır, cart curt ! kaldırsanıza kardeşim o zaman ? tek bir kaynak bile yok ! neresinden salladı bu yazıları o bile belli değil

94.122.164.68 15:21, 2 Eylül 2012 (UTC)

Koçgiri aşiretleri özel günleri[kaynağı değiştir]

Düzeltme/Ekleme -Rojiya Xızır / Rojiya Xızır-Eylaz (Hızır Orucu, Hızır-İlyas Orucu)= 1,3,5,7 gün süreli tutulan bir oruçtur. Kaç gün tutulacağına kşi karar verir. Oruç bitiminde bayram kutlaması yapılır. -Rojiya Dewdudu İmaman / Rojiya Marrem (Oniki İmam Orucu/Muharrem Orucu)= Ay (Hicri) takvimine göre, Muharrem ayında tutulan oruçtur. Şiiler 10 gün, Alevi kesim ise 12 gün oruç tutar. -Gağand = Ermeni geleneğinde de olan bir oruçtur. Oruç sonrası kutlama yapılır. Çok özet anlatmaya çalıştım. İskender YILDIZ Kahramanmaraş Göksun Keklikoluk Köyü www.keklikoluk.org ve http://iskenderyildiz46.sitemynet.com/Keklikoluk/ gağand bayramı(şenlik)!

Şu maddeye el atacak bir yiğit yok mu? Madde vikipedi maddesinden başka herşeye benziyor.. Sargonileti 13:54, 26 Kasım 2012 (UTC)

Koçgiri Sivas (il) sınırları içerisinde Zara ve daha sonra Zara ilçesine bağlı Çit, Hamidabat isimleriyle bilinen bölge İmranlı ismi ile ayrı bir ilçe olmuştur. İmranlı ilçesinin kuzeydoğusunda bulunan kızıldağ isimli dağ ve eteklerindeki bölgeye Zara ve İmranlı ilçelerine verilen cumhuriyet dönemi öncesi yerel isimdir. Koçgiri Zara ilçesinin önceki ismidir. Bölgede aşiret ve aşiretçilik anlamında bir oluşum veya konfederasyon yoktur. "Koçgiri aşireti" isimli bir madde ancak eski yöre ismi olarak kabul edilebilir aşiret niteliği ile tanımlanmamalıdır. Bölgedir... --7683a5 (mesaj) 21:34, 16 Haziran 2015 (UTC)

Aşiretin Türk veya Kürt olması[kaynağı değiştir]

Kaynaklarıyla eklenmiş bir bilgi değiştirilmiş, eğer konuyla ilgili bir fikir ayrılığınız varsa lütfen kaynaklarla düzeltme yapınız veyahut Türk veya Kürt olmaları tartışma konusudur tarzında bir açıklama koyup her iki görüşüde kaynaklarla birlikte ifade ediniz, teşekkürler. Eurekav (mesaj) 14.24, 19 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]