Tartışma:Kelâm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Gazalinin dışındaki islam bilginlerinede değinilmeli. Kelam, İslam felsefesinin en önemli kısmıdır.95.7.248.35 20:35, 6 Ağustos 2011 (UTC)

İsmin kaynağı[kaynağı değiştir]

Konu ile ilgili akla gelen ihtimaller; 1-islam felsefesinde ilk tartışmaların Allah'ın konuşma sıfatı (kelam binefsihi= Kendi kendine konuşma) üzerine yapılması ve bu çerçevede eser verenlerin kelamcılar olarak isimlendirilmesi. Allah nasıl konuşur, hiçbir varlığın olmadığı bir ortamda (ezel) bu konuşma nasıl ve niçin yapılır, sonradan konuştu ise bu allah2ın değişim gösterdiğini mi gösterir gibi sorulara cevap arayışları, 2-Hristiyan kaynaklı ve Kur'anda da kendisine yer bulan (İsa kelimullah) "Önce söz vardı ve söz Allah'tı ve söz İsaydı" inancı üzerine tartışmalar

Konu ile ilgili bilgisi olan eklerse faydalı olur diye düşünmekteyim/ Bu imzasız yazı 195.175.52.206 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.