Tartışma:Kayseri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Kayseri ismi[kaynağı değiştir]

Acaba Kayseri ismi Roma ve Yunan uygarlıklarından gelen "Caesar" unvanından mı geliyor? Bu konuda bir bilgisi olan var mı? Çünkü, (en:Caesar_(title)) makalesinde Türkçe olan kısımda "Kayser-i Rum" diyor. Acaba Kayseri adı buradan mı geliyor? Konu hakkında bilgi sahibi olanlar yanıtlayabilirse sevinirim. Böylece makaleye böyle ilginç bir bilgiyi de koymuş oluruz. 144.122.1.201 12:32, 7 Aralık 2006 (UTC)

Kayseri'nin ünlüleri listesine son zamanlarda rastgele isimler ekleniyor.. Şu anda listedeki isimler geçmişten geleceğe gerçekten ünlü olanlar. Ama her iş adamı veya üçbeş satır karalamış kişiler bu listeye alınırsa sayfalar yetmez. O bakımdan son eklenen ve bir furyaya sebep olabilecek isimleri sildim.--85.106.189.216 04:29, 26 Ocak 2007 (UTC)

Erciyes üniversitesi elbette ülkemizin muteber üniversitelerinden birisidir ama daha 1978'de kurulduğunu belirtiğinize göre "köklü" ifadesini kullanmak doğru mu?. Tam tersine daha yeni sayılır.--212.174.173.98 13:07, 8 Şubat 2008 (UTC)

Kayseri ili ve şehir merkezi[kaynağı değiştir]

Kayseri ve Kayseri (il) maddeleri arasında bir anlam karmaşası var. Maddelerin düzenlenmesi ve belki de birleştirilmesi lazım. Kayseri iline ulaşılmak istendiğinde ilçe olduğu iddia edilen maddeye ulaşılıyor. Ancak maddeden anladığım kadarıyla bahsi geçen ilçe Kayseri şehir merkezi. --Abuk SABUK 23:01, 3 Mart 2007 (UTC)

  • Ayni kanaatteyim. Bu iki madde birleştirilmeli.--Hasan Sami 22:39, 16 Nisan 2007 (UTC)

Propagandaya yönelik içeriği neden çıkarttım.[kaynağı değiştir]

Maddede bazı gazetelerin "en köklü" olduğu, en yüksek tirajı bulunduğu iddiaları yer almış.. Kayseri'nin en eski gazetei "Ülker"dir. Cumhuriyetin ilk yıllarından beri yayın hayatındadır. Hatta bundan dolayı C.Başkanlığı makamında Ülker gazetesine ödül bile verilmiştir.. Bu ve benzeri, tereddüte mahal vermeyecek, kanıta dayalı bilgiler burada elbette ki yer almalı ama, günlük değişen traj, "köklülük" vs. gibi konular ansikopedik değer taşımaz.. Kaldı ki, Kayseri'de Web ofset teknolojisi ile zaman zaman 5-6 bin baskı yapan bir başka gazete var. Basıldığı makine saatte 25.000/gazete/saattir. Bu teknoloji dışında tek renk tabaka ofsetle yüksek tiraj yapmak zaten fiziken imkansız. Web baskı dışındaki gazeteler akşamdan sabaha kadar en az yedi kez makinadan geçirilen kağıtlarla 800-1000 basabilmekteler.--88.224.221.131 06:59, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Kayseri'nin Zazaca adı neden eklendi merak ettim. Kayseri önemli bir Zaza şehri midir? --92.113.19.184 09:43, 7 Ocak 2008 (UTC)

(Abuk SABUK'a hitaben)

  • Kayseri maddesinde, Erciyes Gazetesi nin reklamını çıkarttım, ifadesi ile değişiklik yapmışınız. Reklam diye tanımladığınız, adı geçen gazetenin Web Ofset le basıldığı tanımıdır. Bu, bir gazetenin, gazete baskısı için imal edilen bir sistemle basıldığını belirtirse reklam mı olur? Gazete baskısında web ofset sistemi gazeteler için çok önemli, çok pahalı ve ileri bir sistemdir. Diğer 15-20 yerel gazeteyi bir kaç saatte basacak bir sistem.

Tabaka ofsetlerde yerel bir gazete, baskı ve katlanması dahil en az yedi-sekiz saatte hazır hale gelir.. Sadece, kırılıp katlanmsı ve paketlenmesi saatler alır. Web farkı bunun için vurgulanmıştır. Reklamla ilgisi yoktur. Yaptığınız, maddenin özüne ilişkin ve başka şekildie tanımlanabilecek bir uygulamadır. Kusura bakmayın, değişikliğinizi geri aldım. Kaldı ki, maddeyi son haline getiren deneyimli bir hizmetli olan Kibele'dir.--88.224.218.70 06:18, 6 Mart 2008 (UTC)

  • Merhabalar. web ofset tanımını çıkarmamın yanısıra, bir sürü iç bağlantı vermiş, ufak tefek düzenlemeler yapmıştım. Geri almanız onları da yok ediyor, sadece ilgili cümleyi ekleyebilirdiniz bence. Benden önceki son düzenlemenin deneyimli bir kullanıcı/hizmetli tarafından yapılması, son halinin onaylandığı anlamına gelmez. Alt maddenin o hali, Erciyes Gazetesi'ni yücelten bir hava içerisindeydi. Eğer, "başka hiçbir gazete web ofset sistemini kullanmaz" derseniz, kaynak eklenmesi gerekir bence. Gazetelerin tirajları da eklenebilir örneğin. "Kayseri" maddesinde "hangi gazetelerin web ofset ile basıldığı" bilgisinin gerekliliği de ayrı bir tartışma konusu aslında. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK 23:55, 6 Mart 2008 (UTC)
  • sevgili -buradaki- vikipedi sorumlusu, tarafınızdan yapılan düzeltmeler düzeltme olmayıp resmen madde silmektir. kayseri maddesini biz getirip yerine koyamıyorsak bir zahmet araştırıp siz koyun. İyi çalışmalar...

Bu madde şekil olarak biraz hatalı. Çünkü başlığa göre verilen bilginin ili değil, merkezi anlatması lazım. Oysa maddenin büyük bölümü Kayseri il ekonomisi anlatıyor. Bence, il ve merkez maddeleri yeniden ele alınmalı. Esenlikler dilerim.Nedim Ardoğa

Medya kuruluşlarının gereksizliği[kaynağı değiştir]

Maddeyi tesadüfen son değişikliklerde görüp düzenledim, çok fazla medya kuruluşunun adı geçiyor. Bunların gerekliğini anlayamadım. '''MEOGLOBAL''' (mesaj) 20:35, 6 Nisan 2012 (UTC)

Neden çoğu ilin resim sayısı fazla da Kayserinin resmi az. Kayseride hiç mi tarihi ve doğal güzellik yok!!!

Buna bende katılıyorum. Kayseri'de bir çok tarihi ve kültürel yapı(cami, hamam, kilise vs.) ve doğal güzellikler(sultan sazlığı vs.) var. Ancak bunların hiçbiri yayınlanmamış. Elinde resim olan bir zahmet eklesin!!! Kolcu's 17:45, 2 Nisan 2017 (UTC)Kolcu's

Birleştirme[kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları il sınırlarına genişletildiğinden ve köy çeşmesinde yapılan tartışmanın ardından il ve merkez maddeleri tek madde altında birleştirilmiştir.--B.S.R.F. 💬 07:44, 14 Ağustos 2014 (UTC)