Tartışma:Kaymakam

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mısır (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mısır maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mısır kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Bu madde şuandaki hali ile "Türkiye'de kaymakamlığı" anlatıyor. Maddenin isminin ya değişmesi ya da düzenlenmesi lazım. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 17:18, 30 Nisan 2009 (UTC)
Olablir. Birde Osmanlı Ordusu'nun Yarbay rütbesi de Kaymakam. Anlam ayrımı maddesini oluşturalım mı ? Takabeg ileti 13:23, 18 Eylül 2009 (UTC)

Yanlış oluşturulmuş bir bölüm kaldırıldı[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki bölüm, Vikipedi kurallarına uymayacak ölçüde fazla kişisel ve bilimsellikten uzak bir dil içermekte olduğu düşünülerek kaldırılmıştır.

"Türkiye'de bundan önceki yönetim sistemi olan parlamenter yönetim sistemine göre kaymakam, hükûmet adına -yani Bakanlar Kurulu- görev yürütmekte idi. Bu yüzden ilçelerdeki kaymakamlık binalarına çoğunlukla hükûmet binası veya hükûmet konağı denirdi. Gerçi halen bu isimler değişmemiş olmakla birlikte Türkiye'nin yeni yönetim sistemine göre Kaymakam ilçede cumhurbaşkanı adına vazife yapmaktadır. Cumhurbaşkanının ildeki temsilcisi vali, ilçede ise kaymakam cumhurbaşkanının idari yürütme vasıtasıdır. Yeni sistem kapsamında kaymakamlık binalarına ne ad verileceği henüz bilinmemektedir." MrMet718 (mesaj) 09.47, 2 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]