Tartışma:Karayazı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Yanlış Bilgiler[kaynağı değiştir]

Türk Kürt Nüfus oranında ben net bir bilgi veremem, değiştiren arkadaşa da sormak lazım, lakin %100 lük bir kesinliği neye dayanarak verebiliyorsunuz burası da ilginç.

Karayazı, Türkiye'nin en yüksek yerleşim yeri değildir. Karayazı Türkiye'nin en yüksek 2. İlçe yerleşimidir. 2560 m rakımı ile en yüksek 1. ilçe merkezi Van-Başkale olduğu halde, Başkale'de Türkiye'nin en yüksek yerleşim yeri değildir. bu konuda rekor Van Bahçesaray'da 2985 metre yüksekliğindeki bir köydür. --Azizkayihan 15:24, 2 Eylül 2008 (UTC)


 ==Isim olayi ==

Arkadaslar lütfen Türk Tarih Tezi kokan tezlerden uzak duralim. yeter artik kendinizi kandirdiginiz. daha nereye kadar gidecek sizin bu kendi kendinizi kandirmaniz? Karayazi ismi türkcedir, buna kimse süphe getiremez. tipki kuzey kurdistandaki türkcelestirilmis binlerce sehir, köy, kasaba ismi gibi. ama bunu gercekci bir cizgidede yansitmak gerek. karayazi ismi, 1940larda devlet tarafindan ilcelestirilen bayraktar köyüne verilmistir. yöre halkida bu tarihte bu isimle tanismis olacakki, eski dengbêj kilamlarinda (türkülerinde) bu isme rastlanmaz. yöreye halkarasinda "Gogsî" yöresî denilir.--Baran Ruciyar 23:58, 20 Mart 2009 (UTC)



 ==İSİM üzerine ==
Qereyazî an Qeza an jî Gogsî navçeyêke Erziromê ye. Xelkê herêmî Qeza dibêje.

Tevfik1958'e[kaynağı değiştir]

Yazı daha önce tahrip edilmişti. %100 Kürt nüfuslu olan ilçemizin daha önce nüfusunun türk olduğu fakat son zamanlarda Kürtlerin gelip yerleştiği yazıldı. Mesele bundan ibarettir. selçukluların buradan geçmiş olması yöre halkının selçuklulardan olması anlamına gelmez. selçuklular sadece buradan geçmiştir. yanlış tarih bilginiz ile gerçekleri çeliştirmeyin. Bunun dışında kardeşlik veya dostluk anlayışınızla ilgilenmiyorum. Bari memleketimize karışmayın.

soven pisikopatlar[kaynağı değiştir]

Ulan Karayazida anadili türkce olan bir tek Allah'in kulu yoktur, daha ne bokuma uyduruk sözde sive siniflandirmalarinizi ekliyorsunuz? bikmadinizmi lan insanlari dezenforme etmeye aq? ben karayaziliyim ve karayazi avucumun ici gibi bilirim, ne köylerde nede merkezde bir mogolca/türkce konusan, daha dogrusu anadili türkce olan hic kimse yok. Hinis ve karacobanda bir kac tane götü boklu mogol var sadece o kadar.

karayazıda hangi şiveden bahsediyorsnz. karayazdaki herkes kürtçe konuşmaktadır ana dli kürtçedir. türkçe konuşan kmse yoktur. bu araştrmayı yapanı çok merak ediyorum. gelip kiminle türkçe konuşmuş acaba --78.189.20.84 13:37, 1 Ağustos 2012 (UTC)--78.189.20.84 13:37, 1 Ağustos 2012 (UTC)--78.189.20.84 13:37, 1 Ağustos 2012 (UTC)--78.189.20.84 13:37, 1 Ağustos 2012 (UTC)

Mogolca hakkında[kaynağı değiştir]

Aklı sıra güzel Türkçemiz ile dalga geçip mogolca diyen etnik sürpüntüye ithafen; asıl kardeşlik naraları bizim umrumuzda değil senin ana dilim dediğin şey bir lehçeden ibaret tıpkı ırkının da başka ırklardan gelmesi gibi. Burası yüzde yüz şöyle yüzde yüz böyle gibi saçma sapan kesin yargılarda bulunma orada Türk ailelerinde olduğunu biliyoruz. Memleketimize karışma diyorsunda bu ülkenin her yeri bizim anlayın artık sokun şunu kafanıza TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR. 176.40.225.113 10.29, 24 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]