Tartışma:Karakoçan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

küfürlü içerik ekleyenler[kaynağı değiştir]

Karakoçan maddesinin içeriğini sürekli olarak eklediği küfürlerle bozan vandalist insanlar var. Eminim darwin evrim teorisini bu gibi evrimini tamamlamamışları görerek ortaya atmıştır. sosyalleşmeden nasibini almamış olman sorun değil, gel insan olmayı dene... bu tür bir maddeye yazdıkların kişiliğin hakkında ipuçları vermekten başka bilgi içermiyor. ve inan kendimi çok zorluyor ama yinede yaptıklarında zevk alınacak bir şey bulamıyorum. yetkililerden ricam bu şahsın siteye erişiminin derhal engellenmesidir.

Tarihçe kısmının komple silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu maddenin tarihçe kısmı yaklaşık 2 yıldan fazladır sabit olarak durmaktaydı. Ancak son zamanlarda komple silindiği görülmekte. iki yıldır bir sorun teşkil etmeyen bu bölüm neden silindi acaba? Geçmiş kısmına bakıldığında karakoçan kaymakamlığında da tarihçenin varolduğu neden gösterilmekte. ancak bu bilginn kaymakamlık sitesinde yer alması oraya ait olduğu anlamına gelmez. çünkü tarih kişisel değildir herkese aittir. dolayısıyla yayınlanmasında da bir sakınca olmamalıdır. yok eğer orada var diye yayınlayamayacaksak kendimize göre bir tarihçe hazırlamamız gerekir. buda pek doğru olmasa gerek. eğer itiraz eden olmazsa maddeyi geri eski haline almayı öneriyorum. saygılar.

Karakoçan kaymakamlığı ve Elazığ F.Ü kaynaklarında yer alan Tarihçe ve kültür bilgilerini reddederek kişilerin ideolojik görüşlerini kaydededeğer bulmak dikkae değer bir durum.

Yazıların taraflılığı[kaynağı değiştir]

Bu makalade yazilan seylerin hicbiri bilimsel degildir. Karakocan tarihi icin kaynak gösterilen kitap Genelkurmay Yayinlari tarafindan yayinlanmistir. "Doğu illeri ve Varto tarihi" adli kitap siparis üzerine yazilmistir ve gizlice siparis edilmemistir, acikca siparis edilmistir. Bu tartismali bölgenin tarihi tek tarafli bir kaynaga dayandirilarak yazialamz. Lütfen bu elestirimi dikkate aliniz.

Aynen yazilanlara katiliyorum. Bu makalede Karakocanin sadece "Resmi" tarihi yazilmistir. --muhakara 20:06, 23 Temmuz 2008 (UTC)
Doğu illeri ve Varto tarihi dlı kitabı okudum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Türk tarih tezi v Güneş dil teorisi gibi inkarcı-hayalci zihniyetin siparişiyle ortaya çıkmış bir eserdir. Zaten bu tür tarihe hergün her yerde rastlıyoruz. Bu kitabın farkı ise bölgesel yalanlarla dolu olmasıdır.

Karakoçanlıların kökeni[kaynağı değiştir]

Koskoca bir kültür içerisinden bir kaç kelimeyi cımbızla seçip, bunun üzerinden sonuçlara varıyorsunuz.Sizin mantığınızı doğru kabul edersek, Türkler'in soyunun da safkan İngiliz hindilere dayandığını söylememiz gerekmez mi? Turkey kelimesi İngilizcede hindi demektir, o zaman Türkler İngiliz hindisidir mi diyelim? Sizin mantığınız en az bu kadar saçma işte.Varsaymımınıza dayanak olarak gösterdiğiniz "Karakoçlar" ise tamamen komikliktir. Çünkü bir kere Karakoçan'ına sıl ismi Karakoç veya benzeri bir kelime değil, Depe (Kürtçesi) ve Ohi (Ermenicesi) kelimeleridir. Karakoçan ismi ise 1930'lu yıllarda devlet görevlilerince rastgele verilmiş bir isimdir. Yani Türkiye'deki diğer hemen hemen bütün eyrleşim birimleri gibi Karakoçan'ın ismi de modifiyedir. Tarihini ise Selçuklularla ilişkilendirmişsiniz ama İlçe yeni bir yerleşim olduğu gibi Selçuklulara uzanacakd erecede köklü bir tarihi yoktur. Ama illaki tarihle ilişkilendirecekseniz, Selçuklu diye birşey ortada yokken de bu insanlar bu yörede yaşıyordu. Dolayısıyla asıl kimlikleri yine bellidir. Hem yönetimin milliyeti ve politikaları halkı etkiler mi? Almanya'yı Almanlar yönetiyor diye orada yaşayan Türkler'i Alman mı sayacağız? Yine, "baskı ve cehalet sonucu" diye bir cümleye yer vermişsiniz. Bu hiç uygun bir kelime değil. Ne yani, isimlerin çağdaş olmasının kriteri Türkçe olmaları mıdır? Artık bu özenti ve şekilci alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakmamız lazım. Her kültür değerlidir, her kültür çağdaştır. Bütün dünya Türk olsun istiyorsunuz. Yeri geldi Kızılderililer, yeri geldi Japonlar, yeri Geldi Kürtler Türk'tür dediniz. Olmadı Alah Türkçe konuşuyor dendi. Yetmedi Hz. Adem Türk'tü dolayısıyla herkes Türk'tür dediniz. Ama olmuyor işte arkadaşım. Bırakın da başka insanlar da varolsun hayatta. Herkes Türk olsa ne olacak çok merak ediyorum. --muhakara 19:29, 8 Temmuz 2008 (UTC)



Seviyenin daha fazla düşmemesi için cevap vermiyorum ancak, Karakoçanla ilgili tarihsel çalışmam yakında belgeleriyle yayınlanacaktır.

Karakoçan kürttür,bunu tartışmanın anlamı yok.

>> Bu şahıs faşistlik yapıyor. Acilen kürt faşistliğini ya sona erdirmesini ya da sisteme erişiminin engellenmesi gerekiyor. Karakoçan kürtmüş... Sosyolog musun? Hablogruplarına mı baktın yöre insanının? Neye istinaden yazıyorsun? Böyle bir şey olamaz ya. Çıkarırsın Osmanlı arşivlerindeki belgeleri, koyarsın buraya. Almış eline klavye bir de Türkleri eleştiriyor.

Karakoçanın tarihi eserleri[kaynağı değiştir]

Karakoçanın tarihi eserleri hakkında yazılan bilgilerde düzenleme yapmama rağmen sürekli olarak değiştiriliyor. lütfen bunu yapmayalım. burası kişisel fikirlerin değil gerçeklerin bilgi niteliği taşıdığı bir ortamdır. örneğin; Karakoçan ve çevresinde tarihi açıdan önem taşıyan herhangi bir yerleşim birimi yoktur cümlesini düzenliyorum ama sürekli olarak değiştiriliyor. şimdi bu bağin kalesini, köylerdeki kiliseleri filan benmi yaptım arkadaşlar. olmayan birşeyi yazmıyoruz. lütfen daha dikkatli olalım. tekrar düzeltiyorum.

--muhakara 20:45, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Reklam amaçlı kullanım[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar maddenin özellikle kaynakça ve içerik yönünden düzenlenmesi gerekirken sadece özel site reklamı amaçlı değişiklikler yapılıyor. Bu değişikliklerin abartılması hem görüntü heme içerik bakımından sorunlara yol açıyor bence. aynı siteyi 3 defa bile yazanlar var. lütfen duyarlı olalım.

Karakocan'in Kürtce ve Ermenice isimleri karismis[kaynağı değiştir]

Yazida "Karakoçan, (Kürtçe: ohi; Ermenice: dep; )" yaziyor ama tam tersi olmasi lazim yani Kürtce: dep, Ermenice: ohi. Ermenicesi dogrumu bilmiyorum ama biz en azindan dep diyoruz. Burda yeni oldugum icin ben degisitrmek istemedim eger birisi bunu yaparsa iyi olur.

Selamlar --Lexan 02:43, 9 Ocak 2009 (UTC)

  • Haklısın lexan, ben düzenliyorum.

Kaynak olarak verilen "nisanyanmap.com" sitesinde "Üye olmak koşuluyla düzeltme yapabilir ve yeni bilgi ekleyebilirsiniz. Üye olmak için geçerli bir e-mail adresi ile kullanıcı adı almanız yeterlidir." deniyor. Üye olan herkesin vikipedi gibi katkı yapabileceği bir site kaynak alınabilir mi? --Kmoksy (mesaj) 13:18, 4 Nisan 2013 (UTC)

Anladığım kadarıyla çekildek kısımları değiştirilemiyor. Üyeleri imzasıyla birlikte comment şeklinde bilgileri ekleyebiliyorlar. SN (Sevan Nişanyan) imzalı yazılar da doğal olarak değiştirlemiyorlar. Yanlış mı biliyorum acaba ? Takabeg ileti 13:40, 4 Nisan 2013 (UTC)

Detay bilmiyorum. Vikipedi gibi katkı yapılan bir sitenin kaynak gösterilip gösterilemeyeceğini öğrenmek istiyorum. Biraz önce baktım siteye; SN "depê" diyor, Muhammed Karadoğan adlı üye ise "dep" diye düzeltiyor. Muhammed Karadoğan kim. Herkes site açabilir, herkes birşeyler yazabilir; bu durumda o "herkes" dediklerimiz kaynak olarak alınabilir mi?. --Kmoksy (mesaj) 13:51, 4 Nisan 2013 (UTC)

Mesela

Karakoçan ilçe - Karakoçan - Elazığ

E1878, 1928 AY, K: Tepe

1928 K: Oxu (idari bölge) [ Erm "üzümlü" ]

kısım değiştirilemiyor. K işaretli olan Dahiliye Vekatletinin Son Teşkilat-ı Mülkiyede Köylerimizin Adları kitabından aktarmalardır. Latin transkripsyonunda farklılığı olabilir ama temelde aynı. En azından 1928 + K olanlar güvenilirler. Takabeg ileti 14:03, 4 Nisan 2013 (UTC)

Dahiliye Vekaletinin hazırladığı Son Teşkilat-ı Mülkiyede Köylerimizin Adları kitabından aktarılanlar için niye o kitabı değil de o kitabı kaynak alan bir siteyi kaynak gösteriyoruz, onu anlayamadım. Ya da şöyle söyleyim: Dahiliye Vekaletinin adı geçen kitabını ben "kendi siteme" aktarsam ve bunu ilgili bütün sayfalara "kendi sitemi" kaynak gösterip yazsam ne olurdu acaba? İkincisi, Nişanyan sitenin sahibi ve tek yetkilisi, onu kontrol eden bir merci (akran denetimi gibi mesela) yok --Kmoksy (mesaj) 14:30, 4 Nisan 2013 (UTC)