Tartışma:Kapasitelerine göre futbol stadyumları listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Futbol (Liste-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Eğer bu sayfa Stadyumlar listesinden farklı olacaksa (ki ben şu anda bir fark göremiyorum), adına uygun olarak sadece futbol (Amerikan, Avustralya futbolu vs. dahil olabilir ama kriket futbol değildir) stadyumlarını içermeli. Öyle değil mi?–h.çağrı mesaj 11:31, 4 Ocak 2012 (UTC)

Türkçede futbol; Amerika'da soccer, Britanya'da ise football denen sporun adı. Ancak İngilizce Vikipedi'de Amerikan-İngiliz İngilizcesi karmaşası yaşanmasın diye bizim futbola "association football" (futbol birliği) demişler, "football" kelimesini ise bildiğimiz futbol+Amerikan/Kanada/Avustralya/Gal vs futbolu gibi sporları kapsayan bir kavram olarak kullanmışlar. Türkçede bu sporların tamamını kapsayan bir kavram yok. Ayakla oynanan top oyunları gibi bir şey :) O yüzden bu maddede sadece bizim bildiğimiz futbol stadyumları listelenmeli.--RapsarEfendim? 11:35, 4 Ocak 2012 (UTC)
Aslında daha doğrusu o. Şu maddedeki liste esas alınarak düzenlenebilir madde: en:List of association football stadiums by capacity.–h.çağrı mesaj 11:41, 4 Ocak 2012 (UTC)
Evet, o madde esas alınabilir.--RapsarEfendim? 11:46, 4 Ocak 2012 (UTC)