Tartışma:Kandidiyaz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tıp (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kandidiyazis maddesinin buraya taşınması ile ilgili...[kaynağı değiştir]

Mikoz  mu, mikozis  mi diye aratıldığında, mikozis fungoides gibi hastalıklar nedeniyle, mikozis aşikar çoktur. Genel olarak mantar enfeksiyonlarını tarif etmek üzere mikozlar  mı mikozisler  mi diye aratıldığındaysa mikozlar ezici üstündür.

Buradan hareketle, "balık baştan kokar" misali ;-), orijinali ~sis ile biten tüm mantar enfeksiyonlarının türkçeleşmişlerinin ~zis değil de ~z ile bitirilmesi daha doğru bir standart sağlasa gerek. Tabii, bir mikrobiyolog değilim ve türkçeleşmiş adlandırmalar ile ilgili güncel standart nedir, bilemiyorum. Buna mukabil, örneğin mukormikoz ile mukormikozis atbaşı giderken, koksidioidomikoz ile koksidioidomikozis de atbaşıdır ama koksidiyoidomikoz, koksidiyoidomikozis teriminden fazladır vb. ...

Bu maddenin 21 Eylül 2006'dan önceki sürümlerini ve katkı yapanları görmek için, lütfen buraya bakın.

--Doruk Salancıileti 14:26, 21 Eylül 2006 (UTC)