Tartışma:Kalite maliyetleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ekonomi (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Eski kaliteli maddeKalite maliyetleri, eskiden bir kaliteli maddeydi ama bu statüsünü kaybetmiştir. Aşağıda maddenin iyileştirilmesi için öneriler bulunmaktadır. Bu sorunlar halledildikten sonra madde tekrar aday gösterilebilir. Kullanıcılar ayrıca bir hata olduğuna inanıyorlarsa bir inceleme isteyebilirler.
  • İnterwiki ve kategoriler görünmüyor maddede.--Abuk SABUK msj 16:57, 20 Aralık 2011 (UTC)
Düzelttim.--Khutuckmsj 17:04, 20 Aralık 2011 (UTC)
Teşekkürler.--Abuk SABUK msj 17:04, 20 Aralık 2011 (UTC)

Maddedeki resmi kaldırmak gerekir diye düşünüyorum. Hiçbir katkısı yok maddeye. Grafik denmiş, grafik değil ama.--RapsarEfendim? 17:51, 22 Aralık 2011 (UTC)

Resmi kaldırdım. Maddenin kaliteli madde standartlarına uyup uymadığını tartışmak ve yorum yapmak isterseniz tartışmaya katılabilirsiniz. Kullanıcı:merwe_yln 22:32, 22 Aralık 2011 (UTC)

Önleme ve degerlendirme maliyetleri ve Basvuru Kaynaklari[kaynağı değiştir]

1 - Önleme maliyetlerinin icinde degerlendirme maliyet unsurlari listelenmis (örn sürec kontrol). siniflandirmayi baska kaynaklara da basvurarak tekrar gözden gecirin. Konu ile ilgili faydalanabileceginiz, genel kabul gören bir kaynak: Jack Campanella, Principles of Quality Costs: Principles, Implementation, and Use, ASQ, 1999

2- Okuyucuyunun konu ile ilgili daha fazla bilgilenmek icin basvurabilecegi kaynaklari listeleyen "Basvuru Kaynaklari" (Further Reading) basligi acilabilir. Bu baslik altinda Kaynakcada yer almayan konu ile ilgili tüm temel kaynaklar listenlemeli. --Radres 09:20, 27 Aralık 2011 (UTC)

  • 1. önleme maliyetlerindeki süreç kontrolle değerlendirme maliyetlerinde geçen süreci denetleme maliyeti farklı şeyler. Biri önleme testlerini kapsıyor, diğeri değerlendirme ve ölçme ile ilgili testler.
  • Başvuru kaynağı olarak söyledğiniz kaynağı ekledim. Destek olabilirsinizmerwe_yln 17:37 29 Aralık 2011 (UTC)