Tartışma:Kızıl Kmerler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selamlar. Bu maddede anlatan Kızıl kmerler'den ziyade onların işledikleri katliamdır. Bu katliama soykırım diyen bayağı vardır. Gerçekten bu katliam fecidir ve bu ülkenin bir kaç kuşağı hemen hemen yok oldu. Fakat Kmerlerin Kmerlere karşı yaptıkları katliam olup ırk, millet ve din farklılığından değil sınıf farklılığından kaynakalan bir katliamdır. B.M Soykırım Konvansyonuna göre sınıf farklılığından yapılan katliam soykırım sayılmıyordur. Aslında B.M Soykırım Konvansyonunun tanımına göre Ermeni, Pontus vs soykırım sayılmaktadır. Yine de Türkçe vikipedi olarak kesin kanıt olmadığı için onlar soykırım kategorisine sokmuyoruz. Şimdi bu B.M'nin tanımlamasına da girmeyen bu olaya soykırım kategorisine sokmamız yanlıştır. İyi çalışmalar. Takabeg 21:30, 8 Ocak 2008 (UTC)

Bence madde Kızıl Kmerler'in Katliamları ya da buna benzer bir isimle bölünsün. Nitekim bu gurup ya da örgütün katliamlar listesinde bulunmasından ziyade, yaptıklarının listeye alınması daha makul olurdu bence. --Mehmet Baran 14:47, 8 Şubat 2008 (UTC)

Komünizm bu mu diyecek vatandaşlara müjde![kaynağı değiştir]

Merhaba arkadaşlar. şahsen ki benim gibi milyonlarca özgürlükçü düşünce sahibi insan Kızıl Kmerler ve Pol pot un Komünizm ile uzaktan yakından alakası olmadığını düşünüyor. Burada şu nokta ağır basıyor. " Bir insan ya da grup kendisine ideolojik bir yafta yapıştırınca yaptığı şeyler ideolojinin kendisine yıkılabilir mi ve bu insan ya da grup için ideolojinin bilirkişilerince ideolojiden sapma olarak görüş birliğine varıldığında bu tarihe nasıl geçer". Şimdi komünist olmayan tüm bireylerin pol pot ya da kızıl kmerler hakkında ki görüşleri aşikardır. Fakat bu noktada komünizmin bir savunusunun gerekliliğine inanıyorum. Bu yüzden bu başlığa komünistlerin düşüncelerinin yansız olarak (komünizmin temeli ile pol pot un pratiği arasındaki uçurumlara dem vurarak) aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Bir hafta içinde tartışmaya katılınmazsa bu farklılıkları sayfaya aktarma (tekrar ediyorum tarafsız olarak) görevini üzerime alacağım. --81.213.102.192 12:11, 26 Haziran 2008 (UTC)

maddeye katkıda bulunacaksanız lütfen bağımsız ve güvenilir kaynak göstermeyi unutmayın ve mümkün olduğunca kendi görüşlerinizi yansıtmaktan kaçının. mesela "komünizm ile kızıl kmerler arasında alaka yok" görüşü oldukça sübjektif bir görüş, eminim ki bir kızıl kmer buna hiç mi hiç katılmazdı. ama şöyle diyebilirsiniz: "şu ve bu gibi komünist gruplar kızıl kmerlerin komünizm ideolojisinden uzaklaştığını düşünmektedir.(kaynak)" saygılar, Filanca 20:07, 26 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkür ederim --81.213.102.192 00:16, 27 Haziran 2008 (UTC)

Emperyalistlerin canını acıtan bir örgüt. Eee , hep emperyalist-kapitalist sistem halkları ezecek değil, birazda devrim güçleri bu şerefs.zlerin kökünü dürsün değil mi ama?78.168.142.194 16:40, 19 Kasım 2011 (UTC)

Liberal kesimler tarafından soykırım yapmakla suçlanan komünist örgüt.88.231.7.248 15:36, 20 Ağustos 2012 (UTC)

Çinhindi devrimci şiddet örgütü. 80.91.190.188 18:28, 18 Nisan 2013 (UTC)

Katliam yaftası asılsız ve boş iddialardan sadece biridir.


https://www.teorivepolitika.net/index.php/okunabilir-yazilar/item/986-pol-pot-ve-kizil-kmerler Wikisosyalizmofficial (mesaj) 10.37, 5 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]