Tartışma:Kütle

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fizik (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

fizikçi birileri bu maddeye el atmalı[kaynağı değiştir]

Fizikçi birileri bu maddeye el atarsa çok iyi olur..--foPen bana ileti gönder 12:55, 29 Ocak 2008 (UTC)

Kütle her yerde aynı değere sahiptir ama biri eklesin oraya.. Ağırlık yerçekimi nedeniyle değişir.. Birbirine girmiş nerdeyse iki farklı olgu!!

Kütle her yerde aynı değerde değildir, cismin hızı arttıkça kütlesi de artar. https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel_g%C3%B6relilik Yunus Emre Durak (mesaj) 19:34, 11 Ocak 2015 (UTC)

Kütle,bir cismin özünde niceliklerin ölçüsüdür. kısaca kg ile gösterilir. Ağırlık,bir cima uygulanan kütle çekim kuvvetidir.birimi newtondur,N ilegöserilir.

Göreli kütle[kaynağı değiştir]

Fizikçi birileri el atsın demişsiniz yardım etmeye çalışırım. Bu sayfayı daha önce görmemiştim, tam bir rezillik.

Görelilik'te kütle tanımı, nasıl değiştiği ve ne kadar değiştiği (denklemler) konusunda bayağı ekleme yapabilirim ne dersiniz? --VikiYazar 17:24, 2 Ocak 2010 (UTC)