Tartışma:Jeolojik zaman cetveli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Jeolojik devir sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje 10K (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Coğrafya (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Coğrafya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Coğrafya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Zaman (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Zaman maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Zaman kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yer Değişmesi[kaynağı değiştir]

Kambriyen Öncesi ile Proterozoik Devir ve Arkeyan Devir'in yer değişmesi gerekmektedir.

Buna gerek kalmadı @BetelgeuSeginus. 2010 senesinde yazılmış hatta engellenmişsiniz ama cevapsız bırakmayayım. Madde içeriği genel kapsamda baştan yazıldı ve güncellendi. Şu an her jeolojik zaman doğru yerinde ve isimlendirme olarak da standarda uymaktadır. Keşke şu fi tarihinden kalma soru ve tartışmaları arşivlesek.Harald the Bard (mesaj) 12.00, 25 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

en:Geologic time scale'daki, en azından http://www.stratigraphy.org/upload/ISChart2009.pdf deki gibi yaparsanız sevinirim.--Ğaaw ☽|☾ İleti 08:19, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Sayfa Tübitak linkinden kaynak belirtilmeksizin hazırlanmış, telif sorunu çıkabilir.95.7.150.45 23:50, 24 Ağustos 2011 (UTC)

Aradan 11 sene geçmiş ama yanıt vereyim @Ğaaw ve @95.7.150.45. Artık zaman cetveli en güncel uluslararası kronostratigrafik çizelgeye göredir. Madde buna göre düzenlendi, düzenlenmeye de devam ediyor. Bütün jeolojik zamanlar da kendi maddelerinde bilahare düzenlenecek. Selamlar, Harald the Bard (mesaj) 11.55, 25 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]