Tartışma:Japonya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Japonya'nın devlet biçimi (Kokutai)[kaynağı değiştir]

Selamlar. Japonya'nın resmî adı 'Nihon Koku (Türkçe: Japon Ülkesi)' olup ne kraliyet ne de imparatorluktur. 1890 Büyük Japonya İmparatorluk Anayasası 大日本帝国憲法'nda belirtilen devlet biçmi meşrutiyet idi. 1945 Japon Ülkesi Anayasası 日本国憲法'na göre İmparatoru sadece semboliktir. Şimdi İmparatorunun siyasete karşıma hakkı yoktur. Şu anki durum 1890 Anayasası'nınkiyle farklıdır. 'Sembolik İmparator'lu Cumhuriyet denebilir. Ancak Japonya'nın sağ kesmi Monarşi olduğunu iddia etmektedir. Bunun dışında 1973'te Başbakanlık Adalet şubesi başkanı Japonya'nın Parlamenter Monarşi olduğunu açıkladığında tepki almıştı. Ayrıca Anayasa hukukçularının çoğu (hemen hemen herkes) Cumhuriyet olduğunu savunmaktadır. Dolayısıyla ülke adında kraliyet taşıyan İngiltere, Hollanda v.s ile farklı olduğu açıktır. Devlet biçimi Cumhuriyet olduğu halde Japon İmparatoru Japon milletinin semboli olarak kabul edilmektedir. Ve 2668 yıllık aralıksız devam ettiği inanılan (aslında efsane) İmparator ailesi milletin saygısını görmektedir. Takabeg 07:42, 5 Ocak 2008 (UTC)

  • İngilizce sayfasında Anasie yasal Monarşi ve Parlamenter Demokrasi yazıyor.--Galadhrim 19:38, 25 Ekim 2008 (UTC)
  • Bence de öyle. Anayasal monarşi gibi duruyor. Kraliyetin Parlementoya veya parlementonun kraliyete karşı bi sorumluluğu varsa bu meşrutî monarşi olur zaten.Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resmi devlet bayrağı[kaynağı değiştir]

Japonya'nın resmi devlet bayrağı yoktur. --Cekli829 10:55, 28 Eylül 2010 (UTC)

yazı kaynağı[kaynağı değiştir]

Bence yazı bir kullanıcı tarafından yazılmış olabilir.Yetkilişer inceler ve uygunsa siteye koyar Bu imzasız yazı Fiba (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Parlamenter cumhruriyet[kaynağı değiştir]

Parlamenter cumhuriyet diye bir terim yoktur, cumhuriyetler zaten parlamenterdir. Japonya ise parlamenter monarşi'dir. Bu imzasız yazı 94.54.188.113 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.