Tartışma:III. Vlad

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


draculanın ölümü şoyleki onu yeniçeri özel ajanları öldürmüştür şimdi buda uzun uzun yazamayacağım siz araştırın bakın..

Voyvodaya esinleilip anime yapılmıştır. açıkça belirtilmesede animenin son bölümünde voyvoda ile başkahrmanın silüeti aynı kareye alınmıştır. bakınız hellsing japon amerikan ortak yapım. kesin amerikalıların başının altından çıkmıştır.


Fatih Sultan Mehmed tarafından yakalanmaya çalıştıysa da Romanya dışına kaçmayı başardı ve daha sonra kendi adamlarından biri tarafından 1476 yılında öldürüldü.hatta öldüğünü kanıtlamak için voyvodanın kafası fatih sultan mehmete istanbula getirilmiştir..Fakat 1897 yılında Bram Stoker tarafından yazılan Drakula romanında Kont Dracula adıyla bir Vampir olarak geri döndü. 1931'de açılan mezarının boş olmasıda bu etkiyi güçlendirdi...

III.Vlad'ın Moğol ataları[kaynağı değiştir]

III.Vlad'ın ataları:

III. Vlad < II.Vlad < I.Mircea < I.Radu < Nicolae Alexandru < I.Basarab < Thocomerius (Tok-temür)< Tokta? < Mengü-timur < Tukukan < Batu Han < Cuci < Cengiz Kağan


Thocomerius (Tok-temür), Mengü-timur'un oğlu da olabilir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thocomerius

"He could also be identified with a minor Mongol prince, Toq-Timur, a son of Mongke-Timur (5th Khan of the Blue Horde), who lived in that area, as the eastern parts of Wallachia were under the hordes control."

Thocomerius(Tok-temür)'ün oğlu I.Basarab da "Türkçe" isim taşımaktadır: Basar-aba

Böri 07:56, 30 Ekim 2009 (UTC)

III.Vlad'ın torunları[kaynağı değiştir]

Kazıklı Voyvoda'nın soyu devam etmiştir. Soyundan gelenler İstanbul'a da yerleşmiştir. Bu konuda Radu R.Florescu ve Raymond T.McNally'nin "Drakula ya da Kazıklı Voyvoda, Eflak Prensi III.Vlad Tepeş'in Yaşamı" adlı eseri önemli bir kaynaktır.