Tartışma:Işık yılı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fizik (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Evrenin yaşı 14 milyar yıl oluyorda, biz nasıl Milyar ışık yıllarından bahsediyoruz anlamıyorum.(mesala 1.2 milyar ışık yılı uzaklıktaki yıldız)

Vikipedi'ye yaptığımız katkıların sonuna ne zamandır ismimizi yazıyoruz?


- ışık hızıyla giden bir araçta farları açarsan, araç duruyormuşsasına ışık hızıyla yol alması lazım. Yani ışık hızının 2 katı hızla. Fakat einstein'in iddiası ışık hızına ulaşan maddelerin sıfır kutleyle enerjiye dönüşmesi lazımdır şeklinde. Yani araç ışık hızında hareket ettiği için kütlesi sonsuz olacak ve enerjiye dönüşecek.

Bazı uzaklıklar[kaynağı değiştir]

Bazı uzaklıklar bölümünden aşağıdaki maddeyi kaldırdım.

Çünkü Güneş sisteminin kabul edilen teorik sınırı Oort Bulutu'dur. Güneş'i belirli aralıklarla yakından ziyaret eden Kuyruklu yıldızların da Oort bulutundan geldiğini göz önünde bulundurursak, Güneş sisteminin sınırının 150 ışık saati olduğundan bahsedilemez. 150 ışık saati Sedna küçük gezegeninin en beri noktasındaki yaklaşık uzaklığıdır.--H. Aziz Kayıhan 20:24, 26 Mart 2009 (UTC)