Tartışma:Homofobi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu maddenin son derece taraflı yazıldığını düşünüyorum. Maddenin içerdiği tanıma göre eşcinselliğe karşı çıkan herkes homofobik olarak nitelendiriliyor. Fobiler sonuçta psikolojik bozukluk kategorisine girer ve sırf homoseksüelliği desteklemediği için bütün bir toplum homofobik olarak yaftalanamaz. Benim görüşüm bu. --Alperen 11:44, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Maddeyi biraz daha 'makul' hale getirdim. İtiraz eden olmaz herhalde...nozulani 15:04, 16 Haziran 2006 (UTC)

fobi her zaman irrasyonel korku manasına gelmez. İngilizce Vikipedi'den: ¨The word homophobia means fear of, aversion to, or discrimination against homosexuality or homosexuals. It can also mean hatred of and disparagement of homosexual people, their lifestyles, their sexual behaviors, or cultures¨ buradaki fobinin manası karşı çıkmaktır. Eşcinselliği normal bir olgu olarak kabul etmeyen herkese bugünün popüler kültüründe homofobik yaftası yapıştırılır. Homofobi bilimsel olarak kabul edilmiş bir fobi değildir. --Süleyman Habib 15:21, 16 Haziran 2006 (UTC)
Dogru, Suleyman; daha cok halk arasinda soylenen bir kelime. Aslinda insan korkusu anlaminda ismin orjinali. Icetikteki bazi muallak duran yazilari cikardim; bir iki kelime ekledim Ingilizcesinden. Citrat 18:45, 17 Haziran 2006 (UTC)

sübjektif ?[kaynağı değiştir]

Sonraki dönemlerde spermlerin ve yumurtaların kendi aralarında değişik tekniklerle döllenmesi sağlandığında eşcinsel çiftler de çocuk sahibi olabileceklerdir ve bilim sayesinde üreme endişesi de ortadan kalkacaktır.... biraz sübjektif bir ifade gibi geldi bana. Kalmalı mı ? Metal Militia 12:49, 5 Eylül 2006 (UTC)

2005 yılının homofobi ödül almaya hak kazanan kişi ve kurumları --katpatuka 07:39, 7 Eylül 2006 (UTC)

yazı tamamen silnimeli.homfobi hakkında bilgi vereyim derken alakasız yerlere sapılş.çoğu ifade subjektir.madde hakkında iyi bir tanım verilememiş.hala maddenin asıl anlamı muallakta.hepsi yeniden silip yeniden yazıılmalı.birde yazı bana bir makaleden alınma gibi geldi

pozitif ayrımcılık[kaynağı değiştir]

Bu maddede yer alan bazı bilgilerin kaynağının gösterilmemiş olması tabii ki bir eksiklik teşkil ediyor. Ancak bu konularda araştırma yapan ve konuyla ilgili pek çok kaynağı mümkün olduğunca takip etmeye çalışan biri olarak, bir eşcinsel olarak, kaynak gösterilmeden verilen bu bilgilerin bilimsel olarak kanıtlanmış olduklarını biliyorum. Maddeyi hazırlayan arkadaşlardan da edindikleri bu bilgilerin kaynağını göstermelerini rica ediyorum. Bu sanal ansiklopedide yer alan her madde, hele böylesine gündemde olan bir konuyla ilgiliyse, taraflı olacaktır bu anlaşılır bir durumdur. Eşcinsellik söz konusu olduğunda bu taraflılığın pozitif bir ayrımcılık olduğu söylenebilir. Pozitif ayrımcılık olumludur, gereklidir, o azınlığa mensub olmayan kişi tarafından can sıkıcı bulunabilir ancak mesele kadın hakları, zenci hakları ya da eşcinsel hakları olduğunda savaşılması ve değiştirilmesi gereken yüzyıllardır süregelen baskıcı zihniyet ve bu zihniyetin sonucu ortaya çıkan adaletsizliklerdir. Bu adaletsiz yapıyla savaşmanın yollarından biridir pozitif ayrımcılık. Ve pozitif ayrımcılığa dayanarak oluşturulmuş söylemlerin o azınlığın bir üyesi olmayanlarda yarattığı sıkıntı ve gerginlik, cinsel kimliğinden dolayı sosyal, toplumsal ve hukuksal ayrımcılığa maruz kalmayı haketmediğini düşünen bireyin yaşadığı yoğun sıkıntı ve travmanın yanında lafı bile edilmeyecek kadar hafif kalır. Mesele olmayan bir hakkın talebi değil varolan ve tarih boyunca göz ardı edilen bir hakkın elde edilmesi meselesidir. Bu imzasız yazı 212.98.201.1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İrrasyonellik ve kaynak gösterimi[kaynağı değiştir]

Girişteki irrasyonel tabirini yeniden ekledim zira Oxford, Webster gibi saygın kurumların yayınlarında bu şekilde gösteriliyor. Kaynak gösterilemez gerçi ama İngilizce Vikipedi'de de böyle. Bu ifadeyi bence öyle değil gibi bir gerekçeyle çıkarmak doğru olmaz sanırım. Ayrıca kaynak gösteriminde kullandığım:

şablonu MLA stilinde bir standarttır. Saygılar, iyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 12:43, 17 Ekim 2008 (UTC)

  • Aynı fikirdeyim sizinle. "İrrasyonel" tanımı kalmalı. Ayrıca "bence xxx" gibi ifadelerle maddedeki bilgileri çıkarmak yerine tartışma sayfasında bunu belirtmek en iyisidir. --c3mâL 08:45, 18 Ekim 2008 (UTC)

Üslûp sorunu[kaynağı değiştir]

Maddede epey bir üslûp sorunu mevcut. Anlatım bozuklukları da dahil. Düzenlenmesi gerekiyor. --Hedda Gabler 13:07, 31 Ekim 2008 (UTC)

Örnekler verin lütfen. Runningfridgesrule 14:14, 31 Ekim 2008 (UTC)
    • Eğer hiç kimse diğerlerine eşcinselliğini bulaştırmaya çalışırsa, devletin araya girmesi gerekir

Türkiye'de eşcinsellik yasak değildir, ama Türkiye'de de homofobi çok yaygındır.Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir anketin soruların birisi "Eşcinsellik, toplum tarafından kabul edilmesi gereken bir hayat biçimi mi?" olan sonuçlarında, Türklerin sadece %14'ü evet söylemiş (%57 hayır, geri kalanı soruyu cevaplamadı).[39] Bu birçok diğer ülkelere göre çok düşüktür ve Ortadoğu'da İsrail (%38 evet) ve Lübnan'dan (%18 evet) sonra sıralanmaktadır

ve bunlar gibi bir sürü anlatım bozukluğu mevcut. Cümlelerin ne dediği belli değil. Cümleler, çeviri programından geçmiş gibi bozuk .--Hedda Gabler 10:24, 1 Kasım 2008 (UTC)