Tartışma:Hektor

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Mitoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

önce en baştan alalım. Homer Truva Söylence'sini duyduğunda Yunanistan'da doğru dürüst bilen yoktu. Atinalı'lar, İlyada ve Odysseia Söylencelerini, Atinalı yönetici Plutark'ın, Anadolu'dan, özel gemiler göndererek, yüklü ücretlerle getirttiği "Söylence Anlatan"lardan öğrendiler. Bu nedenle: Bu gibi bölümlerde, "Yunan Mitolojisi" denilmemeli, "Anadolu Söylencesi" denilmelidir.Bilgelerimiz doğabilimci olsaydı 12:13, 29 Kasım 2009 (UTC) Truva savaşını anlatan tek kaynak olan İlyada da Hektor ölünce Truva yenilir. denilmektedir. yanlıştır. Bu söz silinerek "Türkçe Vikipedi" Hektor sayfasının son sözü:"Homeros'un yazmış olduğu ve Truva savaşını anlatan tek kaynak olan İlyada da Hektor ölünce kitap biter." sözü eklenmelidir.Bilgelerimiz doğabilimci olsaydı 12:34, 29 Kasım 2009 (UTC)