Tartışma:Hatırla Sevgili

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Televizyon dizileri (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Televizyon dizileri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Televizyon dizileri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

bu sayfayı düzenlerken[kaynağı değiştir]

Başlığa dizi özeti ekleyerek katkıda bulunmak isteyenlerin, ilk sayfayı kontorlsüzce doldurmak yerine Detaylı Bölüm Özetlerine girip orada daha önce hazırlanan formata uygun şekilde (gerekiyorsa promosyon resmi, dizi özeti ve referans alınan gerçek tarihi olaylar şeklinde) içeriğe katkıda bulunmaya devam etmelerini tavsiye ediyorum. --Domamesaj 17:03, 9 Şubat 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Silinmesine gönlüm razı olmadı ^_^ Telifi silmekten başka da yapacak bir seçeneğimiz yok (ufacık bir telif ihtimali bile çok ciddi bir ihlâl ve bu açıdan olabildiğince hassas davranmaya özen gösteriyoruz)... bu sebeple içeriği çıkarıp baştan kendim yazdım. Bazı kısımları çıkardım, bazı kısımları listeleştirdim (özgün açıklama asgari olduğu veya olmadığı durumlarda salt listeler sıklıkla telif ihlâli içermez). Bu yaptığım değişikliği ilgili bir özet ile de belirttim ve sil şablonunu çıkarttım. Geçmişimizde bu değişiklik duruyor. Olur da ilerde internette veya başka bir kaynakta bizim bu içeriğimizin aynısına rastlanırsa bizden alıntı olduğu aşikâr olacaktır. Maddeye daha önce emeği geçmiş herkese de teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunar, iyi çalışmalar dilerim... - - noumenon ʘ mesaj 07:41, 22 Mart 2008 (UTC)

Erdal Eren'in idamı[kaynağı değiştir]

Aslında tam olarak Erdal Eren'in idamıyla bitmedi dizi.Adada tüm aile toplanmışken bitti.--Sultan Galiyev 07:50, 11 Haziran 2008 (UTC)

Erdal eren TDKP yani HK (halkın kurtuluşu-yoldaş) örgütünün üyesidir. TDKP ise türkiyedeki bütün sol fraksiyonlardan afaroz edilmiş, revizyonist ve sağ sapmacı bir örgüttür. 3 dünya teorisini ve mao revizyonizmini eleştiremezler, Halkın kurtuluşu örgütü 1970 sonlarında bile popülist kuyrukçu ve yarı-legaldir (tasfiyeci). 1980'de partileşirler ama 1986'da parçalanırlar. 1986'da dağılan parçalarının bir bölümü (TDKİH) MLKP'ye diğer bazı parçalar ise başka örgütlerde likide olmuştur (tasfiyecilik ve ardından gelen likidasyon). Arta kalan revizyonist sürüsü ise EMEK partisini kurmuş, bu parti 90larda kapatılınca EMEP'i kurmuşlardır. Günümüzde bu adla faaliyet sürdürürler. Bir de 2006 yılında TDKP-YİÖ (yeniden inşa örgütü) denenmiş, ama eski revizyonist sapmalardan kurtulamamış, herhangi bir aktivitelerine rastlanmamıştır.

Bu tarz emperyalist-burjuvazi elinden çıkma dizilerde, popülist kavramları ve kişileri ele aldıklarından mevzu bahis olay ve kişilerin Marksizmle ya da Devrimcilikle alakaları yoktur. 12 eylül faşist diktatörlüğü tarafından idam edilmiş bile olsalar.88.230.183.21 22:50, 18 Şubat 2012 (UTC)