Tartışma:Hanefilik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hukuk (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hukuk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hukuk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

En son taraflı olarak etimolojisi çıkartılması haklı ancak anlamı kalabilir kanatindeyim. Ben aktarırken Bu bölümün başını okumuş gerisini okumamıştım. Zaten geliştirmeyi düşündüğüm bir sayfa oldığu için. Saygılarımla...Muhammet Alp Yılmazgil 11:54, 6 Mart 2006 (UTC)

  • Naturalliğin babası ve İslam'ın en libaral yorumu... biraz garip bir etimolojiydi. Aslında tam anlamıyla etimoloji de sayılmazdı. Taraflı olmasının yanında, yanlış bilgiler de içeriyordu. Ben uygun bir etimoloji gireceğim yakında, basit bir kısım zaten. - Noumenon 12:05, 6 Mart 2006 (UTC)
  • Ayrıca, ben hanif sözcüğünün doğal mânâsına geldiğini bilmiyorum. Bu konuda kaynak gösterilebilir mi? Eğri anlamına geldiği, bozuk inançtan hidayete erenler için kullanıldığı gibi şeylerden haberdarım. Ama bildiğim tanımlar içinde doğallık geçmiyor. Arapça acaba hangi anlama gelmektedir hanif sözcüğünün kökü? Elimdeki Arapça - Türkçe sözcüklerde hanif sözcüğünün anlamı olarak muvahhid verilmiş, genelde kullanımı da bu. Belki hnf harflerinden oluşan kökünde bir doğal anlamı olabilir? Bu konuya açıklık getirilirse iyi olur, nette pek bir bilgi bulamadım doğal-hanif bağlantısı için. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 12:27, 6 Mart 2006 (UTC)
  • Ben daha önce wiki de yazılmış bir yazıdan aktardım. Bende kelimeyi arştırmayı düşünüyordum. Buna benzer bir manası var diye hatırlıyorum ama tam bu kelimeler diyemem. Fıtri gibi bir mana taşıyor olabilir o da aslında doğal denebiliceği gibi karektere uygun bünyeye uygun gibi bir manası olabilir. Sadece Etimoloji bölümü bana mantıklı geldiği için kaldırmadım daha geniş yazarım düşüncesiyle saygılarımla iyi çalışmalar.Muhammet Alp Yılmazgil 12:40, 6 Mart 2006 (UTC)

Güzel olmuş imamı azam hakkındada bilgi vermek gerekir. --UğTurKAvAK 01:12, 4 Ağustos 2009 (UTC)

İmam Hanefi Kürt müydü ve kendisinden fetva istendiği ve istenilen fetvayı vermediği için hapise atıldığı ve öldüğü yönündedir Serhatttttt (mesaj) 14.14, 1 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

yazım hatası[kaynağı değiştir]

başta ismini yeeine isminin olması gerek 212.252.138.67 15.10, 15 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]