Tartışma:Gerilla savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tarih (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

bir kişinin kendisi için hiç bir çıkar gözetmeden halkı için savaşan bireydir

  • Neye dayanarak bunca zamandır Viki'de yer alan maddelerin Türkçe sözcüklerle olan adlarını ısrarla arapça, farsça kökenli sözlerle değiştiriyorsunuz? Bu tür değişiklikler önem taşır ve ilkesel olarak topluluk kararı alınmadan yapılmamalıdır. Lütfen biraz daha sağduyu. "İş yapmış olmak" için bir şeyler yapmayalım. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 22:10, 15 Ocak 2009 (UTC)
  • Kötü bir niyetim yok. Türkçe sözlükte var harp kelimesi. Dilin zenginliğidir. İngilizcedeki kelimelerin büyük çoğunluğu latincedir. Harp kelimesi de savaş sözcüğü de Türkçenin malıdır. Gerilla harbi diye yüzlerce Türkçe makale ve eser bulunabilir. Ama maddenin ismi gerilla savaşı yapılabilir tabi. Sakıncası yok. ikisi de bir. --Bruno ileti 22:23, 15 Ocak 2009 (UTC)

Savaş kelimesini 80 senedir kullanıyoruz. Bu zaman boyunca 1000 senedir kullandığımız harb kelimesini de kullanmaya devam ediyoruz. Bende Harb kelimesinde ısrarcıyım. Ayrıca "Gerilla" kelimesinin Türkçe'deki "Vur-Kaç" kelimesi ile aynı manayı taşıdığını düşünüyorum. Sipahi1453 17:21, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Asimetrik savaş türü olduğunu sanmam, gayet simetriktir. Çünkü işin özüne bakarsanız, konvansiyonel orduların düzenli ikmal ve lojistik üsleri bulunur. Buradan güçlü bir desteğe sahiptir, üstelik silahlarda oldukça modernizedir. Oysa gerilla savaşı sürdüren cephenin düzenli ikmal ve lojistiği bulunmaz. Çoğu kez dağınık gruplar halinde mücadele sürdürür. Ama avantajı merkezileşmemiş olması ve kısa sürede toparlanabilmesinde yatar. Buradan anlaşılıyor ki, savaşlarda asimetri sözkonusu değil.85.97.209.212 06:49, 13 Eylül 2011 (UTC)