Tartışma:Gentoo Linux

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"(Editör notu : Çok uğraştım, açabildiğim kadar program da açtım; şu ana kadar sistemin yavaşladığına, durakladığına şahit olmadım.)"

bu kişisel bir yorumdur. nasıl bir makinede nasıl bir performans verdiğini benchmark testi ile karışlaştırmak yapmanızı ve bunu bu şekilde yorumlamanızı daha doğrusu yorumsuz bir şekilde ifade etmenizi isterim

ben eski makineme ( p3-733mhz ) bunu kurmayı düşünüyorum

ama yazdığınız yazı bu açıdan kişisel yorum ötesine geçemiyor.


Gentoo Tükiye resmi bir site değildir, isminin sonunda Turkıye olması onu resmı site gibi gostermek yanlış olur.

Gentoo Türkiye resmi bir site değildir. Her domain alan ve isminin sonuna TURKIYE koyan resmi site olamaz. Bu bağlamda Gentoo Türkiye diye resmi bir kavram yoktur. Bu yüzden o bağlantıyı siliyorum.

---

Daniel Robbins'in ayrılması süresi ve gelişmesinde ne yazık ki Gentoo uluslarası bağlara karşı kayıtsız kalmıştır. Forumlarında yaklaşık olarak 100 kullanıcıdan talep gelmesine rağmen, 6 ay boyunca bir cevap alamamışızdır. Gentoo Türkiye için resmilik başvurumuz vardır, ama halen yöneticiler nezlinde hiç bir şeyin cevabı alınamamaktadır. Yeniden yapılanmaya giden Gentoo'da da benim de yöneticilik teklifim vardır, büyük ihtimal de bu sene içerisinde kurulumunda mevcut olduğum ve moderatörü olduğum gentoo-tr.com da resmi türkçe web sitesi olacaktır. (her ne kadar daha önce hatırladığım kadarıyla resmi iddiasında bulunmasamda)

Vikipedi'nin İngilizce sayfalarında, ayrıca tanıtım kitaplarında bile hala benim ekranımın screenshot'u bulunmakta; şu ana kadar da yaklaşık olarak 45-50 bug'ı çözerek sanırım bu konuda en fazla yardımda bulunan Türk olmaktayım, ayrıca Los Angeles'da yapılan hemen hemen tüm konferanslarda Gentoo'yu üzerimde Gentoo t-shirt'üyle ben temsil ettim. (Hatta İntel ile Apple'ın birleşmesine sebep olan Woodland Hills konferansında bulunan tek Gentoo temsilcisi bendim ve yığınla insanın binbir sorusuna cevap vermek zorunda kaldım) Bu dokümanı da hazırlarken doğal olarak, yapımında ve katkılarımla içinde olduğum gentoo-tr.com sitesini de ekledim. Her köşesiyle de gurur duyuyorum, ayrıca linki tekrar "gayrıresmi" tabiriyle tekrar ekliyorum.

--Nerval 00:32, 27 Temmuz 2005 (UTC)

gentoo-tr.org'u açtım, resmi olmayarak da olsa birşeyler yapabileceğimizi düşünüyorum.. elinde türkçe GPL gentoo belgesi olanlar ya da yazmak isteyenler bana site üzerinden ulaşabilirler 81.213.204.100 20:53, 20 Ocak 2008 (UTC)seqizz

Fazla öznel davranılmış sankfffi?