Tartışma:Geceyarısı Çocukları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hindistan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hindistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hindistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ben bu sayfayi su siralar genisletmekteyim. lutfen silmeyin. Birkac gun icinde ayrintili bir duruma getirecegim. Tesekkurler.

Kitap'in kapaginin resimini yerlestirmek istiyorum. Ancak bunu nasil yapacagimi bilmiyorum. Genel ag'dan herhangi bir siteden kesip yapistirsam, telif haklarindan sorun cikar mi bilemiyorum...Cikmasa bile o resmi Vikipedi'ye nasil tanitacagimi bilmiyroum.

  • Merhabalar,
  • Normalde herhangi bir resmi internetten doğrudan alarak buraya aktaramazsınız - buraya aktaracağınız resimler özgür lisanslı resimler olmalıdırlar. İnternetteki çoğu resmin ise telif hakları saklıdır ve sizin de tahmin ettiğiniz gibi telif hakkı sorunu oluşur. Nasıl başka kaynaklardan (kitap, dergi, internet sitesi vs.) metin aktarmıyorsak Vikipedi'ye, görsel ve işitsel materyal de aktarmıyoruz. Bununla birlikte, kitap kapakları, albüm kapakları, film afişleri vb. çeşitli telif hakkı saklı eserler, telif hakları kanunlarına göre belirli şartlar karşılandığı takdirde, kısıtlı bir biçimde de olsa kullanılabiliyor. Bu kullanıma adil kullanım, İngilizce özgün ismiyle fair use deniyor. Sonuç olarak, bu sebeple, internetteki gördüğünüz bir kitap kapağını, eğer o kitabın Vikipedi maddesinde bir resim yoksa, o kitabın maddesine eklemek üzere Vikipedi'ye ekleyebilirsiniz. Yalnız bu kitap kapağı resminin küçük boyutta olmasında fayda var. Adil kullanım hakkında ek bilgi için Adil Kullanım Politikasını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • Nasıl resim ekleniyor? - Solda, aşağıda bulunan araçlar menüsündeki Dosya yükle bağlantısına tıklayın. Açılan sayfada önce yüklemek istediğiniz resmi seçin. Resme uygun, resmin içeriğini tanımlayıcı bir isim verin. Dosya hakkında açıklama kısmına ise, dosyanın kaynağını ve konusunu girin. Eğer adil kullanım kapsamında bir resim ise eklediğiniz ek olarak o kısma, {{Telifli kullanım gerekçesi}} etiketini (şablonunu) kullanarak bir adil kullanım gerekçesi de yazmanız gerekiyor. Bunun ne olduğunu gerek o etiketin (şablonun) sayfasına giderek görebilir, gerekse Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi sayfasına göz atarak okuyabilirsiniz. Son olarak bir lisans seçmeniz gerekecek (alttaki lisans menüsünden); menüde adil kullanım dahilinde kullanılan eserlerin lisanslarını göreceksiniz - aralarında kitap kapakları için olan da var; resminize uygun olanı seçin. Bu son kısımları kalın ile yazdım ve vurguladım zira çok önemliler ^_^ Bunlardaki bir hata resmin silinmesine yol açabileceği gibi telif haklarının ihlâl edilmesine de yol açabilir ki telif hakları bizim Vikipedi'de en çok önemsediğimiz hususlardan.
  • Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ayrıntılı bilgi için Yardım:Resim yükleme sayfasına bakabileceğiniz gibi bana veya diğer arkadaşlara soru yöneltebilirsiniz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 03:58, 12 Eylül 2008 (UTC)

Yardiminiz ve aciklamalariniz icin cok sagolun. Soz ettiginiz kurallara ozen gostererek genel agdan boyutu cok buyuk olmayan bir resim bulup, bu sayfaya yerlestirecegim. Iyi gunler.

Ben "Dosya yükle"ye tıklayınca, karsima cikan sayfada bunu ancak hizmetlilerin yapabilecegini yaziyor.

Bunun sebebi henüz yeni üye olmanız. Yanılmıyorsam birkaç gün içerisinde resim yükleyebileceksiniz ^_^ Dosya yükleme vandalizmi yapmayı planlayan karşı vs. bir nevi sistemin teknik güvenlik koruması ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:47, 13 Eylül 2008 (UTC)

Bu konuda da beni aydinlattiginiz icin yeniden tesekkurlerimi iletmek istiyorum. Birkac gun icersinde bununla ilgilenecegim. Nonewmail 03:34, 13 Eylül 2008 (UTC)