Tartışma:Galata

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Galata, Beyoğlu sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Orta Çağ (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Orta Çağ maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Orta Çağ kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

galata istanbulun beyoğlu tarihi açısından zengin bir semttir. genel olarak beyoğlununn alt tarafı,yani azapkapı,tophaeve Galata kulesinin arasında kalan bölge olarak tarif edilebilir.Galata Kulesi'ne ait daha fazla resimler için galeri istanbulu ziyaret ediniz. Kule 1349'da Cenovalılarca Galata'yı çevreleyen surların başkulesi olarak inşa edilmiştir. Yapılışı hakkında çeşitli söylentiler vardır. Başlangıçta isa Kulesi olarak adlandırılan kule, Osmanlılar döneminde zindan ve gözlemevi olarak kullanılmıştır. Yangın ve fırtınalardan sonra sık sık restore edilen bina, son olarak 1964'de onarım görmüş ve 1967'de yeniden kullanıma açmıştır. Galata semti, her gün yeniden keşfedilmeyi, yapraklarının daha sık karıştırılmasını bekleyen bir tarih kitabı gibidir.

İsimlendirme[kaynağı değiştir]

Bence genel isimlendirme şekilleri benimsemeliyiz. Bu maddenin başlığı da sadece Galata (çünkü başka Galata yok) veya Galata, İstanbul olmalı. Sadece bir fikir; bu hali de kalabilir. --Stultiwikiabana yaz 16:58, 24 Şubat 2011 (UTC)

Mana ayrimi sayfasi[kaynağı değiştir]

Lazim cünkü bir dolu Galata mevcut: Galata Köprüsü Galata bankerleri Galata Mevlevîhânesi Galata Yolcu Salonu Galatasaray Lisesi Galatlar Bulgaristan Varna'da bir semt ve bir burun. a.nailov 10:25, 6 Aralık 2014 (UTC)