Tartışma:Gün Sazak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • bence bu gayet tarafsız bir sayfadır
  • Gün Sazak'ın üyesi olduğu Ülkücü Hareket uslubu ile kaleme alınmış bir metin izlenimi veriyor. Zira, metnin Ülkü Ocakları internet sitesinden alındığı görüşündeyim.

http://www.ulkuocaklari.org.tr/abdshtr/guns/gunsazak.htm İçerdiği bilgiler yanlış olmamakla birlikte eksiktir ve bu hali ile yeterince aydınlatıcı değildir.

  • Gümrük ve tekel bakanı Gün sazak, ülkücü hareketin finansörlüğünü yapmasının yanı sıra, sınır kapılarında yaptığı ülkücü kadrolaşma hareketi ile ülke içinde öğrenci aydın ve yazarlara yönelik yapılan faşist saldırılarda kullanılan silahların kaçakçılığında göz yumarak bu saldırıların azmettiricisi olmuştur. Devrimci sol tarafından saf dışı edilmiştir.

"Devrimci sol tarafından saf dışı edilmiştir"

  • Yukarıdaki yazı Dev-Sol'un bir propaganda bildirimi niteliğindedir. Sonuçta Dev-Sol bir terör örgütüdür. Ayrıca Gün Sazak'ın silah kaçakçılığına göz yumduğu değil, aksine silah kaçakçılığını önlemeye çalıştığı için öldürüldüğü, aynı dönem Abdi İpekçi'nin de bu konuyla ilgilendiği ve Gün Sazak'a gazetesinden destek verdiği sol kaynaklarca bile deskteklenmekte olan bir görüştür.

ve benim adım ...adını taşıdığım kişi...

Allah rahmet eylesin Bu gençler seni unutmayacak reis....

  • Ya ben anlamıyorum. Kaynak belirterek değişilikler yaptım wikipedia kabul etmiyor. Kaynak belirtmek için ne yapmak lazım lütfen yardım edin.Bu imzasız yazı Yet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gün Sazak Bey'in doğum yeri ve tahsil durumu[kaynağı değiştir]

Gün Sazak Beyefendi'nin doğum yeri yanlış olarak verilmekte. İlk ve orta tahsilini de Eskişehir'de değil Ankara'da yapmıştır. Düzeltilmesi gerekiyor.

Allah basbugumuzdan ve günsazaktan ve dudar taşerden ve nıcelern den razı olsun yalnız kurt



Mrhum Gün Sazak Beyefendi'nin doğum yeri yanlış verilmekte ayrıca ilk ve orta tahsilinide Eskişehir değil Ankara'da yapmıştır.Düzeltimesini rica ederim. Kaynakça: Eşi Nilgün Sazak Hanımefendi'nin gazetelere verdiği röportajdan da görülebileceği üzere doğum yeri Ankara olup Ankara Marif Koleji mezunudur. Burada öğrendiği İngilizce daha sonra ABD de ki yüksek tahsili için kolaylık sağlamıştır.

İ.Kürşad CENGİZHANOĞLU