Tartışma:Fuhuş

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Bu madde önemlidir.Ancak görülüyor ki gereken önem verilmemiş.Elinde sağlam kaynağı olanlar bu madde için gerekeni yapmalıdır.--Zizod 11:09, 9 Nisan 2009 (UTC)

Evet Zizod bence de çok önemlidir. Ve bu maddenin hakettiği önemin, maddeye yeterince yansımadığını tespit ettim. Bu konuda bilgisi ve kapasitesi yeterli olan arkadaşlar mutlaka vardır burada. onları tespit edip, bilgilerini ve yeteneklerini sonuna kadar zorlamalarını sağlayarak maddeyi acilen hakettiği seviyeye getirmek gerekli. Ben el atmayı çok düşündüm ama bu maddeyi en iyi seviyeye getirecek seviyem ve zamanım maalesef yok. Bunu yapamasam bile bu ve buna benzer maddelerin geliştirilmesi için bu konudaki eksiklikleri gözönünde tutmaya çalışalım. Belki faydası olur. Saygıyla...--crcs (mesaj) 15:14, 4 Şubat 2013 (UTC)
  • Merhabalar, benim bildiğim Türkiye'de fuhuş'un yasal olmaması gerekiyor. Yani maddede ki haritada hata var gibime geldi. Biri açıklama yapabilirse, veya kaynak gösterirse iyi olur. Saygılar... --85.101.57.176 15:04, 23 Ocak 2010 (UTC)

Evet, ben de yasal değil biliyorum. 78.180.33.172 01:36, 26 Haziran 2010 (UTC)

Türkiyede yasl değildir fuhuş!

  • Türkiye'de fuhuş yasaldır, Türk Ceza Kanunu'nun 5237 sayılı yasanın 227. maddesi [1] tarafından düzenlenmiştir. Örneğin, fuhuşa teşvik eden ve yolunu kolaylaştırana iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası uygulanıyor. Ancak, fahişelerin yabancı olmaması gerekiyor: pasaport kanunun [2] 8. maddesine göre Türkiye'ye girmeleri memnu kimseler arasında "Fahişeler ve kadınları fuhuşa sevkederek geçinmeyi meslek edinenlerle beyaz kadın ticareti yapanlar ve her nevi kaçakçılar" bulunmaktadır. Türkiye'de genelevlere ruhsat verilir, bunu düzenleyen tüzük "Genel kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü" [3]. Son zamanlarda büyük şehirlerde fahişelere ceza kesmek için Kabahatler Kanunu'nun [4] 32. maddesi gerekçe gösterilmiştir [5]. Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi, "yetkili makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye idari para cezası kesilmesini" öngörür. (Ancak bu kanunun fahişelere karşı kullanılmasının mantığı eleştirilmiştir [6].) Ankara ve Bursa gibi bazı şehirlerde genelevlerin yıkılma nedenleri bir suç unusur olması değil, arsalarının kamulaştırılmasıdır [7][8]. --İnfoCan 14:31, 8 Ekim 2010 (UTC)
Osmanlı padişahı III. Ahmed'in oğlunun sünnetini kutlayan Köçekler (1720, Surname-i Vehbi, Topkapı Sarayı, İstanbul)

Selam Çizer. Köçekler de fahişedir. Söz konusu dosya KM olduğu için sakıncası yok. Hatta maddenin açılmasına teşvik eder. Ne dersiniz ? Takabeg ileti 11:15, 7 Nisan 2010 (UTC)

  • Geri ekledim, bilmiyordum. Ne resmin altyazısında ne metinde bir bilgi var...Umarım teşvik eder, ne diyeyim:)..Vikiçizer 11:19, 7 Nisan 2010 (UTC)
Tekrar selam. Şimdilik eklemeyebilirsiniz. Eklendiğinde maddenin layout'u bozuluyor sanki. Maddesini (en:Köçek, ru:Кучек) açayım. Takabeg ileti 11:21, 7 Nisan 2010 (UTC)
  • Ben de bunu ilk kez duydum. Kaynak var mı? — Pınar [m] 11:33, 7 Nisan 2010 (UTC)
Kaynaklar var. Mesela bu. Yanlış hatırlamıyorsam Murat Bardakçı'nın Osmanlıda seks adlı kitabında da var. Ama kaynak açısından interwikilerinin durumu iyi değildir. Takabeg ileti 11:37, 7 Nisan 2010 (UTC)
  • Pek tatmin olduğumu söyleyemem. Belki birkaçı için söz konusu olabilir ama genelleme yapılabileceğini düşünmüyorum. Evet, danslarında ve görünüşlerinde "kadınsı" (effeminate) ve provokatif bir tarz benimseyebiliyorlardı ama bu seyirciyi etkilemek için kullanılan bir yöntemdi. Eğlence kültürünün bir parçası olarak kabul ediliyorlardı ki bu nedenle de küçük yaşta yetiştirilmeye başlıyorlardı. — Pınar [m] 11:53, 7 Nisan 2010 (UTC)

Türkiye'deki durum[kaynağı değiştir]

Bu metin Türkiye'de fahişelik sayfasına taşınmıştır, haberiniz olsun. Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 20:02, 30 Ekim 2010 (UTC)

Fransa'da para karşılığı seks (Fuhuş) yasaklandı[kaynağı değiştir]

Fransa'da para karşılığı seks (Fuhuş) yasaklandı onu değiştirmenizi talep ederim

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/511781/Fransa_da_para_karsiligi_seks_yasaklandi.html