Tartışma:Flash mob

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İnternet (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İnternet maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İnternet kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Taraflı şablonu[kaynağı değiştir]

  • Taraflı şablonu eklemeden önce iki kez düşünmeli, çoğu zaman kişiye tarafsız bazı noktaların da kişisel düşünce ve özelliklerinden ötürü taraflı gelebileceğini hatırlamalıyız. Ayrıca niçin taraflı şablonu koyduğunuz özet kısmında veya tartışma sayfasında belirtiniz.-

"Taraflılık" ve "sistemik yanlılık" şablonlarını ekleyen kullanıcılar lütfen sebep ve açıklamalarını eklerlerse sorunun ne olduğu ve nasıl düzeltileceğine dair bir tartışma başlatabiliriz.--78.174.113.219 21:02, 30 Nisan 2013 (UTC)

  • Söz konusu şablonları eklemeden önce kaç defa düşündüğümü hatırlamıyorum ama ikiden fazla olduğuna eminim. Öncelikle sizden maddeyi sahiplenmemenizi rica ediyorum. Bu madde sizin olduğu kadar benim ve Vikipedi'yi okuyan herkesin malıdır. İkincisi madde açma aşamasında değişikliklerinizi Vandalizm olmadığından dolayı onayladım. Ancak maddenin Türkçe bölümünde Kayda değer olmayan kaynakların bulunmasının yanı sıra, taraflı bir şekilde İstanbul Flash Mob adı verilen grup ve bu grubun başkanı olduğunu sandığım Ertuğrul Koca'ya atfedilmiş gibi. Bunların yanı sıra söz konusu kişi ve grubun iç bağ olarak ele alınmasını, bende yakın zamanda bu maddelerin de açılacağının düşünüldüğü gibi bir izlenim oluşturdu. Lütfen maddede Doğrulanabilir Kayda değer kaynaklar kullanınız ve topluluktaki hiç kimseye yönelik iki defa düşünmeli gibi cümleleri lütfen kullanmayınız. Vikipedi politikaları açıktır. Ayrıca lütfen izinli dahi olsa ve yemin bile etseniz, telif hakkı bulunan hiçbir dosyayı, içeriği Vikipedi'ye eklemeyiniz. Ayrıca sorularınız olursa da lütfen sormaktan çekinmeyiniz. Saygılar.--i.e.msj 21:24, 30 Nisan 2013 (UTC)
    Maddeden kişi adı ve KD olmayan dış bağ çıkartılmış olup gerekli düzenlemeler yapıldığı için tarafsız ve sistematik yanlılık şablonları çıkartılmıştır. Lütfen maddeye KD olmayan kişi adları ve dış bağlantılar eklemeyiniz. Vikipedi reklam alanı değildir. --i.e.msj 22:10, 30 Nisan 2013 (UTC)
İlk sürüm kontrolü esnasında aynı şeyleri düşünmüştüm, bu hâli çok daha iyi görünüyor. Utku Tanrıveremesaj 22:40, 30 Nisan 2013 (UTC)
  • Öncelikle, gayet çoğulcu ve gelişim taraftarı bir uslupta kullanılan "Taraflılık ve sistemik yanlılık şablonlarını ekleyen kullanıcılar lütfen sebep ve açıklamalarını eklerlerse sorunun ne olduğu ve nasıl düzeltileceğine dair bir tartışma başlatabiliriz." olarak kurmuş olduğum cümleden, söz konusu maddeyi sahiplendiğim ve/veya böyle düşündüğüm gibi bir düşünceye nasıl vardığınıza anlam veremedim.

Ayrıca daha önceki yazınızda yazdığınız şekliyle: "hiçkimseye iki defa düşünmeli gibi ithamlarda bulunmayınız." yazısını okuyunca hayrete düştüm. Keza yukarıda yazdıklarım benim değil, bizzat Vikipedi'nin açıklamalarıdır. Sanıyorum daha önce Yardım:Taraflı şablonu sayfasını okumadınız. Okumuş olsaydınız "Taraflı şablonu nedir ve nasıl kullanılır?" bölümünde geçen açıklamayı "itham" olarak nitelendirmezdiniz. Bilgi almak isteyen Vikipedi Türkiye okurunun dünya çapında gerçekleşmiş ilk flash mob organizasyonun kim ve ne şekilde yapıldığına dair bilgi alma hakkı olduğu gibi, binlerce kişinin takipçisi olduğu, Türkiye'nin en saygın gazetelerinde, makalelerinde konu edilmiş, çeşitli röportajlar yapılmış, Türkiye'nin ilk flash mob grubu ve ilk flash mob organizasyonunu yaptığı belirtilen bir grup ve kurucusu hakkında da bilgi alma hakkı bulunmaktadır. Söz konusu yazılar verilen kaynaklarda geçtiği gibi kullanılmıştır. Bu maddelerin doğrulanabilir ve kayda değer olmadığını size düşündüren nedir? "Ayrıca lütfen izinli dahi olsa ve yemin bile etseniz, telif hakkı bulunan hiçbir dosyayı, içeriği Vikipedi'ye eklemeyiniz." Bu yazınızdan da şunu anlıyorum, ya Yardım:Resim_yükleme maddesindeki Telifli bir siteden buldum kısmını okumadınız ya da bu madde de yazanlar yanlış bilgi içeriyorlar. Keza orada, E-mail gönderilmesi suretiyle izin alınabileceğini yazıyor.

Cevaplarınızı, yeni açıklamalarınızı, eklemiş olduğum kaynakları dikkatle incelemenizi rica ederim. Saygılarımla; --ErtuKC (mesaj) 23:30, 30 Nisan 2013 (UTC)

  • Tartışmayı sürdürmek niyetinde değilim. Lütfen KD olmayan içeriği Vikipedi'ye eklemeyiniz. Teşekkürler.--i.e.msj 00:57, 1 Mayıs 2013 (UTC)
  • Sevgili İncelemeelemani, benden daha nazik olduğu için konuyu uzatmak istememiş; ancak belirtmem gereken önemli bir husus var. Burada madde sürümlerini gözden geçirmeyi, Vikipedi'ye zarar veren veya politikaları ihlâl eden içeriklerle ilgili işlem yapmayı kendine görev edinmiş değerli arkadaşlarımın tümü, sözünü ettiğiniz veya etmediğiniz tüm politikaları, yardım sayfalarını, şablonları, kriterleri emin olunuz ki defalarca kez okumuş ve İncelemeelemani için konuşmak gerekirse de tümünü özümsemiştir. Dolayısıyla lütfen ama lütfen, haklı olduğunuza emin dahi olsanız "Sanıyorum şurayı okumamışsınız." tarzındaki ifadelerinizi, yapıcı ve çözüme yönelik bir üslupla değiştirmenizi tavsiye ederim. Açıkçası ben de maddeyi oluşturduğunuz ilk sürümü görünce, sizin adı geçen oluşumdan birisi veya hatta o oluşumu -yanılmıyorsam- kurduğu öne sürülen her kimse o kişi olduğunuzu düşündüm. O yüzden sizden tüm içtenlikle ricam, yazdıklarınızı "karşı çıkmak ve haklılığınızı ispatlamak" amacıyla değil, "yanlışın, sorunun veya belki de yanlış anlaşılmanın nereden kaynaklandığını" bulmak, bunu çözmek amacıyla yazmanız. Kayda değerlik kriterlerini buraya tıklayarak tekrar gözden geçirebilir, daha detaylı bilgi isterseniz gerek İncelemeelemani'ne, gerekse bana veya diğer başka arkadaşlara her zaman mesaj gönderebilirsiniz. Bilgi almaya, Vikipedi'yi tanımaya, sorun çözmeye ve meraka dayalı tüm mesajlar bizi, emin olunuz ki karşı çıkmaya odaklanmış mesajlardan çok daha fazla şevkle yazmaya, çalışmaya ve yanıtlamaya yönlendirmektedir. Diğer türlü hem madde yazmak, hem diğer değişiklikleri gözden geçirmek, hem de başka kullanıcıların (kayıtlı veya anonim) sorularına cevap verme konusundaki verim ciddi oranda düşebilmekte ve böylece Vikipedi kullanıcıları, potansiyel güçlerine ulaşamamakta, ansiklopedimizin ilerleyişi değişen ve gelişen dünyada geri kalmaktadır. O nedenle lütfen bu yazdıklarımı dostça bir tavsiye olarak değerlendirin ve aklınıza takılan her ne varsa, cevap almak veya varsa sıkıntıyı çözmek adına bize kişisel mesaj sayfalarımızdan ulaşın. Anlayışınız ve katkılarınız için teşekkürlerimle. Utku Tanrıveremesaj 01:12, 1 Mayıs 2013 (UTC)