Tartışma:Flaman Bölgesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Belçika (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Belçika maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Belçika kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Coğrafya (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Coğrafya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Coğrafya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Madde adı konusunda argümanların burada belirtilmesi iyi olabilir. --DsMuratileti 08:02, 10 Eylül 2008 (UTC)
  • Bu madde 11 Nisan 2006'de Flaman bölgesi olarak açılmıştır. Dün Flamanya olarak değiştirildi. Bu Flamanya hiç yaygın değildir. Doğal olarak tartışma sayfasına baktım. Gördüğünüz gibi tartışma yapılmamıştır. Sonra geçmiş kaydına baktım 4 Nisan 2008'de kaynak gösterilmeden ne tartışma açılmadan Flandra olarak değiştirilmiş olduğu anlaşıldı. Burda kaynakları gösterilmiş olsaydı doğrudan Flandra yapardım. Kaynak olmayınca TDK'ya baktım ama bulamadım. Flamanya terminin vikipedi yoluyla yaymasını istemediğim için bir an önce sonuca ulaşabilemk için google aramasına baktım. Genelde google aramanın sonucunu önemsemiyorum da.

(Flandre + Belçika)'nın sonucu 8.200

(Flandra + Belçika)'nın sonucu 4.550


Belçika'yı kaldırıp sırf Türkçe sitelerindekine baktığımda,

Flandra'nın sonucu 4.840

Frandre'ninki 5.150

Bunlar arasında çok fark yoktur bence.

Yine Dışişleri Bakanlığının da Flandre'yi kullandığını gördüm. Sonra ASAM'ın da Flandre'yi kullandığını gördüm. Daha sonra Kullanıcı:Benne ASAM'ın kullanımın tutarsız olduğunu ve Flandra da kullandığını söyledi. Evet öyleymiş hatta ASAM'ın Flandra'sı google arama sonucunun üçüncü sırasında yer alıyor. Ancak Flandra'nın birinci sırada vikipedi var. Şimdi bu tutarsız kullandığı ASAM'ı kenara koymamız lazım. Daha önce şahsen basılı kaynaklarda Flandr, Flandre, Flandra hepsini görmüştüm. Arasında sağlam kaynakları göstererek doğru ve yaygın olduğunu ispatlayabilirsek onu kullanabiliriz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:09, 10 Eylül 2008 (UTC)

Flaman Bölgesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Mesele Flandre-Flandra meselesi değildi aslında. Bu madde uzun zamandır Flaman Bölgesi idi. Maddenin başlangıç cümlesine bakıldığında zaten Flaman Bölgesi anlatılıyor. Tarih bölümünde Flandr(-,a,e)'dan da bahsediliyor. Interwikilere baktıldığında bu madde Flaman Bölgesi. Ayreten Frandr(-,a,e) ve Flamanca Topluluğu? maddelerinin açılması faydalı olacaktır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:38, 11 Eylül 2008 (UTC)