Tartışma:Filibe

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bulgaristan (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bulgaristan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bulgaristan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Coğrafya (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Coğrafya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Coğrafya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türklerin yaşadığı bu yerler hakkında bilgilere ulaşılmakta ve haber alınmasında gerekli kaynakların yaratılmasını haritalar konulmasını istiyoruz Bu imzasız yazı 88.244.29.160 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

nüfus bilgilerini nerden aldiniz? bi aciklama getirebilirmisiniz?? Ingiliz, alman, ispanyol wikipedia'larinda hep yaklasik 380.000 civari söz konusu ve burda 600.000 söz konus?? Bu imzasız yazı 93.192.186.191 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

bulgarca vikipedi'de [ahamda şurada] 366 779 oldugu yaziyor

78.190.75.40 14:13, 22 Ekim 2013 (UTC)alicavus

BG yer isimleri problemli[kaynağı değiştir]

Bulgaristan Devleti'ne bagli köylerin bile alternatif isimlerinin madde ismi yapilmasi cok yanlis buluyorum. Bu durumda okuyucu, her yer icin 2 hatta kiril alfabesiyle ayni yerlesim icin 3 farkli kelime ögrenmek zorunda kaliyor. Türkmence ve Azerice wikide bile Plovdiv verilmis bu madde. a.nailov 18:01, 23 Temmuz 2014 (UTC)

Alternatif isim falan değildir. Yerleşim yerlerinin isimleri zaten Türkçeydi, daha sonra bulgarlar bu isimleri değiştirdi (bir kısmını halen değiştirmeye devam ediyor), Türkler arasında ismi osmanlı zamanından kalan isim kullanılmaya devam etti. Bu konu yunan yerleşim yerleri için de geçerlidir.Filibe yerine Plovdiv, İskeçe yerine Ksanti demenin alemi yok. Yalnız resmiyetteki isim Türk ismine yönlendirilse ve madde içinde resmi ismi yazılsa iyi olur.

149.62.243.40 10:01, 5 Ağustos 2014 (UTC) علی چاوش

Not: Madde içinde resmiyette kullanılan zaten yazıldığından dolayı birinci önerim yeterli olacaktır.

149.62.243.40 18:43, 5 Ağustos 2014 (UTC) علی چاوش

Bu şehrin Türkçe adı Filibe. Nasıl ki Den Haag'a Lahey diyoruz biz Türkler bu şehre de Filibe diyoruz; Türkçe konuşurken Türkçe ismiyle hitap ediyoruz. Bu şehrin Yunanca adı bile Filibe. --78.191.73.145 21:20, 7 Aralık 2014 (UTC)