Tartışma:Fazilet Partisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doğrudur ilk dönem vekillerinin tamamı neredyse FP kökenlidir. yalnız şu an hemen hemen doğru düzgün FP kökenli milletvekili kalmamıştır. Bundan önemlisi ise partinin poltikialrıdır. Politikalrına bakarak bu partinin İslamcı değil muhafazakar demokrat çizgide olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zaten Erdoğan da kendisine Menderes ve Özalı örnek aldığını söylemiştir. Bu sebeple öncülü ANAP olmalıdır. Zaten partilerin siyasi görüş kısmına bakarak da anlaşılabilir.

AKP'nin organik (örgütsel) anlamda öncülü Fazilet Partisidir. Sonradan İdeolojisinin islamcılıktan liberalizme kaymış olması durumu değiştirmez. RP 28 Şubat süreci ile kemalistler tarafından tasfiye edilince, iç hesaplaşma sürecine giren islamcılar önce Fazilette kısa süreliğine bir araya geldiler. Sonra iç hesaplaşmanın sonucu olarak Faziletin RP geleneğini devam ettiren kanadı Saadet Partisini, diğer Ilımlı kanadı ise AKP'yi oluşturdu.95.7.244.58 14:19, 23 Ağustos 2011 (UTC)

Fazilet Partisi'nin ardılı maddede AKP olarak geçiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi maddesine ise böyle bir ibare yok. Tersine "Parti, Fazilet Partisi'nin (veya ilgili siyasi geleneğin) bir devamı olarak gösterilmeyi şiddetle reddetmiştir."diyor. Bu yüzden AKP kısmını kaldırıyorum.--Cfsenel 10:06, 24 Haziran 2008 (UTC)

AKP'nin ilk dönem vekillerinin hepsi FP kökenliydi, bu sebeple geri alıyorum bu değişikliği, AKP'ye de FP'yi ekliyorum. Khutuckmsj 13:07, 24 Haziran 2008 (UTC)